Política27/10/2012

CiU frena el seu ascens, el PP es manté i el PSC segueix caient, segons un sondeig de 'La Vanguardia'

L'enquesta mostra un lleuger descens dels partidaris a la independència en cas que s'obtingués un pacte fiscal similar al concert econòmic

Ara

BarcelonaCiU seria la guanyadora clara dels comicis del 25 de novembre, tot consolidant l'ascens que les enquestes preveuen, però sense arribar a la majoria absoluta, segons una enquesta preelectoral elaborada per Feedback per al diari 'La Vanguardia'. El sondeig estima que la federació nacionalista obtindria uns 66 escons, de manera que quedaria a 2 de la majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el PSC viuria una davallada estrepitosa i es quedaria amb 18 escons, tot perdent-ne 10. Només un escó per sota quedaria el PP, que es mantindria com a tercera força i només perdria un diputat. ERC seria el partit amb un augment de diputats més pronunciat: els republicans guanyarien 6 escons i passarien a tenir-ne 16.

Cargando
No hay anuncios

ICV-EUiA en guanyaria entre 2 i 3, Ciutadans en guanyaria 3 –duplicant els seus escons– i SI quedaria sense representació a la cambra.

La majoria votaria 'no' a la independència si hi hagués concert

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, l'enquesta també tracta el tema de la independència. Per primer cop des que es formula aquesta pregunta, obtindrien una lleugera majoria –un 45%– els que s'oposen a la independència en cas que Catalunya obtingués un pacte fiscal similar al concert econòmic basc. El 43%, en canvi, votarien a favor de l'estat propi encara que s'obtingués el pacte fiscal. L'anterior sondeig, fet fa dues setmanes, mostrava uns percentatges del 46% de partidaris de la independència amb pacte fiscal o sense, i del 42% de votants que optaria pel 'no' si s'obtingués l'acord econòmic.