Política 03/02/2015

CiU denuncia el joc subterrani del PP contra els pressupostos "a costa dels més vulnerables"

"Són els autèntics 'ni-nis' de la política catalana, ni fan ni deixen fer", assegura Jordi Turull

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha denunciat aquest dimarts el joc subterrani del PP per frenar l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2015. Els populars han demanat dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre el projecte pressupostari i la llei d'acompanyament, que el Parlament havia d'aprovar ja aquesta mateixa setmana amb els vots de CiU i ERC. Una petició de dictamen que com a mínim endarrerirà un mes l'aprovació dels comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Turull, els arguments del PP per justificar aquesta impugnació són "insultants", "de vergonya aliena", perquè posen sobre la taula unes reflexions que no havien formulat en tot el tràmit parlamentari dels pressupostos. Ni tan sols havien presentat esmenes per canviar els articles que ara impugnen. "La seva politiqueria la fan a costa dels més vulnerables", ha afirmat. Segons Turull, els populars "són els autèntics 'ni-nis' de la política catalana, ni fan ni deixen fer".

Amb aquesta maniobra, ha dit Turull, "cau per terra el discurs del PP" d'exhortar el Govern a "dedicar-se als problemes de la gent", perquè amb la impugnació forcen l'endarreriment dels "primers pressupostos una mica expansius, amb despesa nova" en àmbits com els ajuts a la dependència, la renda mínima d'inserció o la pobresa energètica.

"Estan perdent el temps"

Turull també ha volgut rebatre l'argument del PP de justificar la impugnació perquè d'aquesta manera queda "congelat" el desplegament d'estructures d'estat: "Estan perdent el temps". Segons el president del grup parlamentari de CiU, si els populars es pensen que d'aquesta manera es frena el procés sobiranista "van molt equivocats", perquè el Govern "està treballant i seguirà treballant" en el desplegament d'estructures com la Hisenda pròpia o l'Agència de Protecció Social.

També ha carregat contra el grup parlamentari que encapçala Alícia Sánchez-Camacho per impugnar els ingressos, previstos en els pressupostos, pels deutes reconeguts de l'Estat, que és "el major morós de la Generalitat". "Qui són ells per dir-nos que no ho cobrarem?", s'ha preguntat Turull, que ha definit el PP català com el "servei de majordomia del govern de l'Estat".

stats