ELECCIONS 25-N
Política 12/10/2012

Francesc de Carreras afirma que l'estat català seria com Sicília, ple "de màfies, gàngsters i 'vendettas'"

Ciutadans tria l'expressió 'Millor, units' com a eslògan per a una campanya electoral decisiva per a la "cohesió nacional"

Acn
2 min
Albert Rivera, durant la presentació del lema de campanya de C's, "Millor units"

BarcelonaC's ha presentat el que serà el seu eslògan durant la propera campanya electoral. 'Millor, units' és la crida que fa el partit encapçalat per Albert Rivera per "combatre" el "separatisme" que encarna el president de la Generalitat. L'eslògan va acompanyat d'una imatge de les banderes catalana, espanyola i europea encabides en un cor. "No volem dues Catalunyes dividides", ha exclamat Rivera, l'encarregat de tancar un acte que ha comptat amb nombroses personalitats del món de la cultura i l'educació. Segons Rivera, les properes eleccions seran decisives per a la "cohesió nacional", i cal que els ciutadans votin per dir-li Artur Mas que no "se'n sortirà" en la seva idea de "trencar Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte de precampanya ha coincidit amb el dia de la Hispanitat i, precisament, les 450 persones que s'han aplegat a la sala d'actes del CCCB −150 més s'han quedat a la porta perquè no hi cabien− s'han dirigit cap a la manifestació en defensa de la unitat de l'Estat. Els protagonistes principals no han estat els membres de la direcció del partit, sinó personalitats del món de la cultura, de l'educació, del dret i dels mitjans de comunicació. Entre d'altres, ha destacat el discurs del catedràtic de dret constitucional de la UAB i fundador de C's Francesc de Carreras, que ha apuntat que una Catalunya independent seria com Sicília: "Plena de màfies, gàngsters i 'vendettas'". Per això, el missatge que han volgut donar tots els participants ha estat que en les properes eleccions al Parlament, es posa en joc la "subsistència" de Catalunya i també d'Espanya.

A més de Carreras, han participat l'escriptor Juan Carlos Girauta, l'advocat José Maria Fuster, el periodista i fundador de C's Arcadi Espada, el president de l'Hospitalet Futbol Club Miguel Garcia, la periodista Alejandra Alloza, el president de l'Hogar Extremeño Prudencio Exojo, l'advocada Carina Mejías, el periodista esportiu Tomás Guash, el doctor en Ciències Econòmiques de la UB Félix Ovejero i l'advocat Javier Nart.

stats