Política 21/11/2018

Ciutadans demana la compareixença de Delgado per la destitució de l'advocat de l'Estat de la causa de l'1-O

Rivera assenyala aquesta decisió com "un escàndol més del 'sanchisme"

Ara
1 min
Albert Rivera, ahir, demanant explicacions a Rajoy al Congrés.

BarcelonaCiutadans ha demanat la compareixença "urgent" de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per donar explicacions sobre el cessament del cap del departament penal i responsable de dirigir l'acusació del Govern en la causa del Procés, Edmundo Bal, que ha estat destituït per l'advocada general de l'Estat, Consuelo Castro. Fonts de la Moncloa apunten que el motiu de la decisió és la pèrdua de confiança de Castro cap a Bal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També des de Twitter, el líder de la formació taronja, Albert Rivera, ha acusat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de "posar l'Estat al servei dels colpistes" i ha assenyalat aquesta decisió com un "escàndol més dels darrers mesos del 'sanchisme' al poder". Aquest és el tuit:

La destitució de l'advocat de l'Estat en la causa contra els judicis independentistes s'ha fet efectiva després de la tensió interna arran de l'escrit d'acusació als dirigents independentistes que va fer aquest organisme. Un escrit on, a diferència de la Fiscalia, no s'acusava de rebel·lió als líders independentistes sinó de sedició, un delicte que comporta penes menors. Ara serà la mateixa Castro, que està al capdavant de l'advocacia de l'Estat des de la irrupció del PSOE a la Moncloa, qui haurà de buscar un advocat que defensi l'escrit d'acusació.

stats