Política 16/08/2016

Ciutadans avisa Rajoy que les sis condicions per donar-li suport són "innegociables"

De Páramo reclama a Rajoy que opti demà per la regeneració i no per "tapar la corrupció del seu partit"

Gerard Pruna
2 min
El secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo

BarcelonaQuan falten 24 hores per a la reunió del comitè executiu del PP, que s'ha de posicionar sobre les sis condicions de Ciutadans per votar a favor de la investidura de Mariano Rajoy, el secretari de comunicació del partit liberal, Fernando de Páramo, ha avisat el dirigent popular que les exigències que va posar sobre la taula fa una setmana Albert Rivera no són negociables. "No en canviarem ni una coma. En la lluita contra la corrupció no hi ha matisos, són sis condicions que qualsevol candidat hauria de signar amb els ulls tancats", ha opinat en roda de premsa des de la seu del partit a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Páramo ha confiat que l'executiva del PP "esculli bé" i opti per la regeneració en lloc de "tapar la corrupció del seu partit", i ha avisat els conservadors que no acceptar les condicions de Ciutadans faria que la formació taronja es replantegés la seva posició. És a dir, que podria desdir-se de l'abstenció en segona votació que havia promès fa mesos per tornar al 'no'. "Tot estarà obert en funció del que passi demà", ha apuntat.

El dirigent de C's ha lamentat que Rajoy hagi esperat una setmana a convocar l'executiva del seu partit "com si anés sobrat de temps", però ha confiat que aquesta parada hagi servit per reflexionar i acabar acceptant la proposta de Ciutadans. A més d'adreçar-se a Rajoy, De Páramo també ha reclamat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que "no s'equivoqui per intentar salvar la seva carrera política" i faciliti la investidura de Rajoy.

També ha rebutjat la petició del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que el PP presenti un altre candidat. Tot i que ha reconegut que Rajoy no és l'"escenari ideal", ha subratllat que és el candidat proposat pel rei, per la qual cosa ha exigit als socialistes ser responsables.

stats