Política 09/02/2015

C's: "El president d'un país normal no hauria de donar explicacions per ser còmplice de pràctiques corruptes"

Mejías retreu al Govern que "obstaculitzi" les investigacions i recorda que Mas apareix en "converses clandestines" del cas ITV

Acn
1 min
Carina Mejías, diputada de Ciutadans, aquest dimarts /

BarcelonaLa portaveu de C's al Parlament, Carina Mejías, ha considerat que "en un país normal el president de la Generalitat no hauria de donar explicacions per ser "còmplice de pràctiques corruptes". De cara a la compareixença del cap de l'executiu català, Artur Mas, a la comissió d'investigació sobre el cas Pujol d'aquesta tarda, Mejías ha denunciat que el Govern "obstaculitza" les investigacions i ha assenyalat que Mas apareix en "converses clandestines" del cas de les ITV. D'altra banda, la també alcaldable de C's per Barcelona ha instat el president de la comissió d'investigació, David Fernández, a respectar el format de "pregunta-resposta" per tal que la compareixença del president tingui "més rigor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En un país normal el Govern exigiria les investigacions i no les obstacularitzaria, el partit que governa no tindria la seu embargada per tràfic d'influències, l'expresident de la Generalitat no tindria compres a Suïssa i el nom d'Arur Mas no sortiria en converses clandestines sobre el cas ITV", ha resumit Mejías en relació a la compareixença del president de la Generalitat d'aquesta tarda.

Sobre el format de la compareixença, Mejías ha demanat a Fernández (CUP) que respecti el format de pregunta-resposta per tal "d'aconseguir les màximes explicacions possibles sobre l'enriquiment il·lícit d'alts càrrecs des de les institucions catalanes". Després de recordar que C's ha demanat fins a quatre vegades la compareixença de Mas, Mejías ha avançat que el seu partit no es creu que Mas estigués al marge d'aquesta "trama de pràctiques de corrupció política institucionalitzada", quan era la mà dreta de l'expresident Pujol.

stats