Política 10/08/2015

Ciutadans titlla d'"acudit d'estiu" la proposta del PP de reforma de la Constitució

"No té credibilitat que qui ha tingut majoria absoluta presenti una proposta que no conté res en concret", afirma el subsecretari d'Organització de C's, José Maria Espejo-Saavedra

Europa Press
1 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dimecres a Barcelona. EFE

BarcelonaEl subsecretari d'Organització de Ciutadans (C's), José Maria Espejo-Saavedra, ha titllat aquest dilluns d'"acudit d'estiu" la proposta del PP de reforma de la Constitució perquè no concreta què vol, quin objectiu persegueix i amb qui vol impulsar-la. En roda de premsa, ha aclarit que C's no s'oposa a una revisió de la carta magna, però considera que abans han de seure totes les forces per concretar els problemes d'Espanya: "No té credibilitat que qui ha tingut majoria absoluta presenti una proposta que no conté res en concret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Espejo-Saavedra, abans de plantejar una reforma de la Constitució, els partits haurien d'analitzar cinc eixos: la necessitat d'elaborar un pacte nacional d'educació, una reforma electoral que garanteixi que el vot de cada espanyol valgui el mateix, una llei de partits, que es garanteixi la separació real de poders i s'afronti una racionalització de l'administració pública.

Sobre que el comitè d'experts del PSOE demani reconèixer la singularitat de Catalunya en la seva proposta de reforma de la carta magna, ha assegurat que desconeix què significa aquest concepte. "Volem que tots els espanyols siguin iguals i que cap ciutadà per viure en una comunitat o una altra tingui privilegis per sobre de l'altre", ha expressat. "La Constitució ha de garantir la convivència en la unitat però dins de la diversitat", ha remarcat el dirigent de C's.

stats