DELICTE CONTRA LA SEGURETAT
Política 01/09/2015

L'Ajuntament de Valladolid demana l'acta al regidor de C's que conduïa ebri

La petició ha rebut els vots de PSOE, Valladolid Pren la Paraula i Sí que es Pot, i l'abstenció de PP i Ciutadans

Efe
2 min
Albert Rivera i Jesús Presencio, durant la campanya de les municipals. / @CsValladolid

ValladolidEl ple de l'Ajuntament de Valladolid, amb els vots a favor del PSOE, Valladolid Pren la Paraula i Sí que es Pot, ha demanat aquest dimarts la renúncia com a regidor de Jesús Presencio, de Ciutadans, que va donar positiu en un control d'alcoholèmia, mentre que el seu partit i el PP s'han abstingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després del debat d'una moció presentada pel PSOE, Valladolid Pren la Paraula (VTLP) i Sí que es Pot, Presencio, que el 16 d'agost va donar positiu en un control d'alcoholèmia triplicant la taxa permesa, ha ofert per primera vegada excuses per "l'incident puntual" i ha mostrat la seva intenció de seguir treballant per la ciutadania al consistori.

La portaveu de VTLP, María Sánchez, ha assegurat que aquesta qüestió hauria d'haver estat resolta pel mateix Jesús Presencio, a qui ha indicat que "el més adequat és que sigui conseqüent amb això, amb allò que s'ha signat i amb la institució". Sánchez ha explicat que la moció és un "pronunciament polític" i no un judici, ja que això ho hauran de fer els tribunals, però ha considerat que "no pot ser" que fa uns quants mesos Ciutadans proposés que "cap imputat en les llistes" i "ara es miri cap a una altra banda".

La portaveu del grup municipal de Ciutadans, Pilar Vicente, ha mostrat el seu "rebuig" pels fets produïts, ha demanat disculpes pel que ha passat, ha lamentat "l'error" comès per Jesús Presencio i ha assegurat que "la falta comesa" no quedarà sense judici i que a més es farà per un procediment ràpid.

L'edil de Ciutadans ha recordat que Jesús Presencio va renunciar el 26 d'agost al lloc de portaveu del seu grup i ha observat que quan hi hagi una resolució judicial llavors "serà el temps del partit". "No permetrem que altres partits ens imposin els seus criteris", ha sostingut Vicente, que ha reiterat que quan hi hagi una resolució judicial Ciutadans prendrà una decisió sobre aquesta qüestió.

stats