Política 28/03/2018

La justícia escocesa deixa Ponsatí en llibertat condicional i mesures cautelars

La consellera d'Ensenyament s'havia entregat aquest matí a una comissaria d'Edimburg per donar compliment a l'euroordre espanyola

Europa Press
1 min
Clara Ponsatí, acompanyada del seu advocat Aamer Anwar, arriba a la comissaria de policia de St. Leonards, a Edimburg . Ponsatí s'ha lliurat a la policia escocesa per respondre a l'ordre europea remesa per la justícia espanyola

MadridUn tribunal escocès ha decidit concedir llibertat condicional a la consellera d'Ensenyament del govern Puigdemont, Clara Ponsatí, que s'ha entregat aquest dimecres en una comissaria d'Edimburg, i li ha imposat una sèrie de mesures cautelars. La cort ha marcat el pròxim 12 abril com a data per a una nova vista, després que Ponsatí ha comparegut durant prop de deu minuts en una sessió en què ha confirmat les seves dades personals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ponsatí havia acudit al matí a una comissaria d'Edimburg amb el seu advocat, on s'ha entregat perquè se l'arresti en compliment de l'euroordre de detenció del Tribunal Suprem (TS), que l'ha processat pels delictes de rebel·lió, malversació i desobediència.

A les portes de la comissaria, l'advocat especialista en drets humans i rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, ha anunciat que defensarà "amb força que els càrrecs als quals s'enfronta suposen una persecució política i un intent sistemàtic d'esclafar el desig de llibertat dels catalans", i ha insistit que Ponsatí "està determinada a lluitar i vol agrair el suport dels ciutadans".

Aquest matí, Ponsatí ha iniciat una campanya de 'crowdfunding' per sufragar les seves despeses processals i, en menys de dues hores, ja havia aconseguit superar les 40.000 lliures que demanava per iniciar el procés de defensa. A primera hora d'aquesta tarda la xifra aconseguida superava les 150.000 lliures.

stats