Política 15/05/2019

Colau demana a Maragall que aclareixi si vol municipalitzar l'aigua

La candidata aprofita l'aniversari del 15-M per presumir d'haver plantat cara als lobis

Jordi Mumbrú
2 min
La candidata a la reelecció Ada Colau, durant l'acte aquest dimecres

BarcelonaEl dia del vuitè aniversari del 15-M ha sigut, aquest dimecres, l'excusa perfecta perquè l'alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, presumís d'haver plantat cara als lobis de Barcelona durant el seu mandat. En un acte organitzat al Poblenou, Colau ha recordat els 3 milions d'euros en multes que s'han posat contra fons voltors per tenir pisos buits a la ciutat gràcies "a una llei que ja existia però que no s'havia aplicat mai". La candidata també ha recordat el seu projecte de dentista públic i el de funerària municipal, i ha assegurat en tots els casos haver rebut pressions dels lobis "que volien mantenir els seus negocis". Malgrat tots aquests exemples, el que més temps ha ocupat de la xerrada, presentada pel periodista Guillem Martínez, ha sigut l'empresa Agbar. "Té un exèrcit d'advocats", ha assegurat Colau, davant de més de cent persones que escoltaven, atentes, el seu testimoni. "A Agbar se li va regalar l’aigua de Barcelona, sense concurs públic. Va ser tan greu que gràcies al moviment organitzat es va presentar una denúncia i un tribunal ja ho va condemnar". Amb tot, la sentència està recorreguda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa ha aprofitat el moment per atacar també els seus rivals en aquestes eleccions, com el PSC i ERC. "Què ha passat amb unes esquerres que durant molts anys han comprat les tesis neoliberals i van privatitzar l’aigua?" Colau ha retret que l'alcaldable d'ERC a Barcelona encara no ha dit si està a favor de municipalitzar o no l'aigua: "No hi ha manera que el senyor Maragall digui si està favor o en contra de la municipalització de l’aigua. Les esquerres s’han de comportar com les esquerres. Que digui el senyor Maragall si vol o no vol municipalitzar l’aigua i abaixar-ne el preu". Finalment, Colau ha demanat als presents: "El 26 de maig poseu la papereta de Barcelona en Comú dins l'urna, penseu en Agbar i somrieu en el moment de votar".

El fins ara regidor de Presidència, Eloi Badia –que també ha participat en la xerrada, com Gala Pin i Jordi Rabassa–, ha recordat que la pressió d'Agbar s'ha traduït amb pressions a la premsa a l'hora de tractar aquests temes i amb "vint contenciosos administratius i dues querelles criminals".

stats