Política 15/05/2015

Collboni: "La Catalunya que proposen Trias i Bosch no és bona per a Barcelona"

El líder del PSC, Miquel Iceta, demana a l'alcaldable de Barcelona que no pacti ni amb CiU ni amb ERC

Sara González
1 min

BarcelonaJust passat l'equador de la campanya, el candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, comença a esclarir amb qui no està disposat a pactar. "La Catalunya que proposen Trias i Bosch no és bona per a Barcelona", ha sentenciat aquest divendres en el primer míting formal en el qual ha coincidit amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Ha recollit així el guant del líder dels socialistes, que just abans ha demanat a l'alcaldable socialista a la capital catalana que no pacti ni amb CiU ni amb ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No reparteixis res. Però sobretot no reparteixis res amb qui no s'ho mereix", ha sentenciat Iceta tot recordant que a municipis com a Sant Sadurní d'Anoia els republicans van trencar el pacte de govern amb els socialistes i van donar l'alcaldia a CiU a mig mandat. El líder del PSC encara ha anat més enllà i, tot fent referència a la llei electoral, ha demanat a Collboni que no pacti amb "la gent que condemna que tots els vots no valguin igual". És a dir, CiU i ERC.

Seguint la consigna del primer secretari, Collboni ha donat per fet que existeix un pacte entre CiU i ERC per "posar Barcelona al servei de la seva causa", un fet que, ha advertit, tindrà "conseqüències reals sobre la ciutat" amb el pla de 18 mesos que tenen traçat per assolir la independència de Catalunya.

"Vull una Barcelona que sigui una gran capital capital espanyola, ibèrica, europea, mediterrània, iberoamericana i del món, que és el federalisme", ha etzibat Iceta, que ha instat els partits catalans a promoure que Catalunya "deixi de mirar-se el melic".

stats