Política 18/05/2019

Collboni vol "restablir l'autoritat democràtica" als carrers de Barcelona amb 1.400 policies més

Marlaska recepta més seguretat davant del "deteriorament de l'espai públic" a la ciutat

Marc Toro
2 min
Grande Marlaska i Collboni al Raval

BarcelonaL'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha promès aquest dissabte acabar amb el que ha anomenat "crisi d'inseguretat" a Barcelona abans d'un any, i a fer-ho amb 1.000 nous agents de la Guàrdia Urbana (que arribaran als 3.400 agents) i 400 efectius més dels Mossos que demanarà a la Generalitat. En un acte al Raval al costat del ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, el candidat socialista ha carregat contra els "complexos" d'Ada Colau en matèria de seguretat a Barcelona i ha dit que restablirà "l'autoritat democràtica" de l'Ajuntament als carrers de la ciutat amb "més policia, més prevenció i més proximitat", així com amb un reforç dels serveis socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marlaska, de la seva banda, ha fet aquest dissabte una defensa aferrissada de les polítiques de seguretat a Barcelona com a "garantia de l'exercici de drets i llibertats". El ministre ha denunciat el "deteriorament de l'espai públic" a Barcelona i altres ciutats, on –ha afirmat– "la gent no hi pot viure ni fer la seva vida". El ministre ha deixat clar que els recursos destinats a donar més seguretat són "inversió social", i ha reivindicat la proposta de Collboni d'ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana per generar un "sentiment" de seguretat a la ciutadania. Per acabar, i en referència al Raval, Marlaska ha assegurat que s'ha deteriorat la "convivència social" al barri, que cal més seguretat per evitar la "xenofòbia" i l'"homofòbia" i ha afegit que en "èpoques socialistes" a l'Ajuntament s'hi vivia millor.

També ha intervingut a l'acte el número tres de la candidatura del PSC i exdirector dels Mossos, Albert Batlle, que ha criticar l'"acomplexament" i "frivolització" del govern dels comuns en matèria de seguretat. El recent militant d'Units per Avançar, que s'encarregaria d'aquesta àrea si el PSC tornés a l'Ajuntament, ha afirmat que "sense seguretat no s'haurien tingut els Jocs Olímpics i no es tindria el Mobile World Congress ni la capacitat de captació d'esdeveniments que té al ciutat". Batlle ha defensat que en aquest sentit cal una "atenció especial" de l'Ajuntament a Ciutat Vella, on hi ha hagut una situació de "degradació", i ha cridat a acabar en el conjunt de la ciutat amb el "fenomen del 'top manta'" i altres "fenòmens no convenients de distorsió, com el 'botellón'".

Tant Batlle com Marlaska han reivindicat la necessitat que hi hagi col·laboració i coordinació entre administracions en matèria de seguretat, i el ministre en funcions ho ha relacionat indirectament amb el Procés. Fent una defensa del "marc de convivència comú", i davant dels temps "difícils" que s'estant vivint, ha dit, cal "tot el diàleg institucional" contra la "crispació".

stats