ELECCIONS MUNICIPALS
Política 20/03/2015

Comín: "Sense el sí el 27-S, municipis com L'Hospitalet ho tindran més difícil"

ERC i l'associació Socialisme Catalunya Llibertat presenten el seu acord per a les municipals i subratllen la necessitat de vincular independència i justícia social

Roger Tugas
2 min
Marta Rovira i Toni Comín han presentat davant la biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet el compromís electoral / ACN

L'Hospitalet de LlobregatL'exdiputat del PSC i portaveu de Socialisme Catalunya Llibertat, Toni Comín, ha subratllat aquest divendres la necessitat de "vincular independència i justícia social". "Sense el sí el 27-S, municipis com L'Hospitalet ho tindran més difícil per progressar", ha assegurat durant la presentació de l'aliança entre ERC i la seva associació per a les eleccions municipals, quan es presentaran junts a llocs com L'Hospitalet (on s'ha realitzat l'acte), Sant Boi, Canet, Berga o Sant Cugat del Vallès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Comín ha justificat l'aliança perquè tant ell com la seva associació han arribat a la conclusió que "la independència és l'eina per fer realitat el somni de la gent d'esquerres", motiu pel qual han decidit col·laborar amb aquells que ja fa anys que hi treballen i ajudar a difondre la mateixa lectura. "Hi ha llocs estratègics com L'Hospitalet on és bàsic que s'entengui la relació entre justícia social i independència, la independència ha de permetre fer un pla de barris en majúscules", ha asseverat, ja que "els barris més necessitats només podran fer el pas endavant amb un procés constituent".

Tot i això, Comín no anirà en principi a cap llista municipal, malgrat que no ha volgut aclarir si això es deu a que prefereix anar a la candidatura del 27-S: "No m'interessa pronosticar què faré jo, és més apassionant el debat polític". Igualment, ha reconegut simpaties a la seva associació per a ICV, EUiA, la CUP o MES i, malgrat que aspiren a fer de pont entre aquestes formacions, ha justificat que només es presentaran amb ERC perquè Socialisme Catalunya Llibertat ha optat per reforçar l'aposta de "l'independentisme d'esquerres majoritari".

Marta Rovira confia en Mas

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha coincidit en la necessitat de "sumar per la justícia social, la igualtat d'oportunitats i la regeneració de la política". Així mateix, ha negat que tingui dubtes entorn la convocatòria de les eleccions plebiscitàries: "No dubtem que el presdent complirà, perquè tenim un acord".

També ha pres la paraula Gabriel Fernández, representant de l'associació de Comín que s'integra a la candidatura d'ERC de Sabadell, liderada per Juli Fernández, qui ha destacat que és "molt necessari a Sabadell generar espais de confiança de l'espai socialdemòcrata i d'esquerres". L'alcaldable republicà de L'Hospitalet de Llobregat, Anoni Garcia, ha expressat la voluntat d'encapçalar un projecte "amb vocació de lideratge per construir un ajuntament al costat de la gent i dels barris i amb un paper actiu en favor del 27-S i la República Catalana".

stats