Política 31/10/2014

La comissió d'investigació sobre el cas Pujol es constitueix dilluns que ve

De Gispert també ha convocat per aquest dilluns constituir la comissió sobre la fallida d'Spanair

Ara
2 min

BarcelonaJa hi ha data per constituir la comissió d'investigació sobre el frau fiscal, que estudiarà el cas Pujol. La presidenta, Núria de Gispert, ha convocat per a dilluns, 3 de novembre, les sessions constitutives de les comissions d’investigació sobre el frau i l’evasió fiscals i les pràctiques de corrupció política i sobre la fallida de Spanair.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En primer lloc es constituirà la comissió sobre la fallida de Spanair, integrada pels diputats Antoni Fernández Teixidó i Roger Montañola per CiU, Oriol Amorós i Marc Sanglas d'ERC, Alícia Romero i Jordi Terrades pel PSC, Pere Calbó i José Antonio Coto per part del PP, David Companyon, Josep Vendrell d'ICV-EUiA, Matías Alonso i Inés Arrimadas de C’s i Quim Arrufat i David Fernàndez de la CUP. La presidència correspon a C’s, grup que ha proposat Alonso per al càrrec, proposta que la comissió haurà de ratificar. La comissió sobre Spanair la van sol·licitar tots els grups el juliol pel procediment de creació automàtica, que comporta la creació obligada d’una comissió sense que l’hagi d’acordar el ple.

Posteriorment es constituirà la relativa al frau i l’evasió fiscals i la corrupció política, que integraran Meritxell Borràs i Roger Montañola de CiU, Oriol Amorós i Sergi Sabrià per ERC, Maurici Lucena i Jordi Terrades del PSC, Josep Enric Millo i Santi Rodríguez pel PP, Joan Mena i Marc Vidal per part d'ICV-EUiA, Carlos Carrizosa i José María Espejo-Saavedra de C’s, i Quim Arrufat, Isabel Vallet i David Fernàndez (CUP). La presidència correspon a la CUP, que ha proposat Fernàndez per al càrrec, proposta que la comissió haurà de ratificar. Aquesta comissió la van sol·licitar ERC, ICV-EUiA i la CUP arran del cas Pujol, i el ple va acordar-ne la creació per unanimitat el 2 d’octubre. L'objectiu és "avaluar i investigar, en el context del cas Pujol, les diverses modalitats de frau, evasió i elusió fiscal; determinar les pràctiques de corrupció en contextos de contractació i concertació publicoprivada, i escatir les responsabilitats polítiques i institucionals en les darreres dècades".

Un cop constituïdes, les comissions han d’elaborar i aprovar un pla de treball, que inclou les compareixences que acordin. Les comissions d’investigació poden requerir qualsevol persona perquè comparegui. Abans d’acabar els treballs, totes dues comissions hauran d’elaborar un dictamen amb les conclusions, que el ple haurà de debatre i votar. Aquesta legislatura hi ha hagut dues comissions d’investigació més que ja van acabar els treballs, sobre les caixes i sobre la gestió de l’àmbit sanitari.

stats