Política 04/02/2016

En Comú Podem repetiria victòria a Catalunya, segons l'últim baròmetre del CIS

ERC es mantindria per davant de Democràcia i Llibertat, que perd suports. En el model d'estat, la majoria d'espanyols opta per mantenir l'estat de les autonomies

N.orriols
2 min
Xavier Domènech, cap de llista a Barcelona de En Comú Podem / ACN

BarcelonaEn Comú Podem repetiria victòria a Catalunya, segons el darrer baròmetre del CIS, el primer des de les eleccions espanyoles del 20 de desembre. La formació liderada per Xavier Domènech obtindria un 4,5% dels vots –a tot Espanya–, la qual cosa col·loca la formació com a primera força a Catalunya, per davant d'ERC i Democràcia i Llibertat. Una estimació que els dóna un resultat millor que el 20-D, on van obtenir el 3,69% dels sufragis i es van proclamar primera força amb la reivindicació del referèndum com a principal bandera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Consulta els resultatsAmb tot, sembla que, de moment, l'estira-i-arronsa de la política espanyola i les negociacions amb el PSOE per formar govern no afecta el suport de la formació liderada per Xavier Domènech, malgrat que no han aconseguit grup propi al Congrés –tal com havien promès en campanya– i el dret a decidir ha quedat en segon pla davant la proposta de ministeri de Plurinacionalitat llançada per Pablo Iglesias per forjar un govern d'esquerres amb el PSOE.

També Xavier Domènech, la cara visible de la formació, és qui treu més bona nota entre els líders catalans, tot i que no aprova (4,26). El cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, suspèn amb un 3,56, i el de CDC, Francesc Homs, amb un 3,17.

ERC es manté en segona posició a Catalunya

Els republicans també mantenen l'avantatge per davant dels convergents i serien segona força un altre cop. La formació que va presentar Gabriel Rufián com a cap de llista obtindria un 2,8% dels vots, i Democràcia i Llibertat, un 1,7%. Els de Francesc Homs perden suport respecte del resultat que van obtenir a les eleccions espanyoles, en què es van situar en el 2,25% dels vots. Els republicans, en canvi, augmenten en tant per cent de vots: del 2,25 al 2,8%.

De fet, l'últim estudi abans dels comicis al Congrés de Diputats ja va preveure aquesta victòria de la formació lila a Catalunya. Col·locava, però, en segona posició Democràcia i Llibertat, que finalment va ser quarta força als comicis, i en tercera posició, C's, que va quedar en cinquena posició.

stats