Política 18/12/2015

En Comú Podem tanca la campanya citant Star Wars: "No ho intentis, fes-ho"

Xavier Domènech reclama "seguir batallant vot a vot perquè el canvi real sigui possible"

Laia Vicens
2 min
El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, a Terrassa / PERE FRANCESCH (ACN)

TerrassaHavia dit als periodistes que durant la jornada de reflexió potser s'escaparia al cinema a veure l'última de 'Star Wars', saga que segueix amb fruïció, però al final dedicarà el dissabte a descansar en família. Potser per això, en l'últim acte de campanya, a Terrassa, el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha citat el mestre Yoda de 'La Guerra de les Galàxies' per reivindicar que són la candidatura que "fa possible allò impossible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em jutges per la meva alçada i no ho hauries de fer perquè la meva aliada és la força i una poderosa aliada és, la vida la crea, està en tu i en mi i éssers lluminosos som", ha llegit, per acabar dient: "No ho intentis, fes-ho". Domènech, molt relaxat i una mica emocionat, ha assegurat que "ens volien dividits i sense esperança i ens van trobar junts i forts". "La por ha canviat de bàndol", ha afegit.

En un discurs molt personal (ha agraït la implicació dels membres de la candidatura) i amb pocs missatges polítics, Domènech ha tancat la campanya electoral fent una crida a "seguir convencent i batallant vot a vot perquè el canvi real sigui possible". "A guanyar!", ha afirmat fent tota una declaració d'intencions. Algunes enquestes han pronosticat que En Comú Podem pot ser primera força a les eleccions del 20-D.

Domènech ha fet referència també a la revolució francesa. Com aleshores, se'ls va dir "als humils de la terra que eren tan grans com els nobles de tot França". "Que tots eren iguals i la lluita per la llibertat és inseparable de la lluita per la fraternitat i la igualtat", ha seguit, per acabar afirmant que aquesta "veritat" és el que En Comú Podem ha volgut manifestar durant la campanya.

En l'acte de tancament, de to molt familiar, hi han intervingut diferents membres de la candidatura d'En Comú Podem. Entre el públic a la Societat Coral els Amics, on s'han aplegat unes 250 persones, hi havia el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, l'eurodiputat ecosocialista Ernest Urtasun, i l'exfiscal Juan Carlos Villarejo.

stats