Política 28/09/2016

CSQP celebra que el president recuperi l'opció del referèndum

Joan Coscubiela no ha volgut avançar què votaran demà, però ha criticat que Carles Puigdemont hagi demanat "un xec en blanc" per aprovar els pressupostos

Jordi Mumbrú
1 min
El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ahir al Parlament.

BarcelonaEl portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Joan Coscubiela, no ha volgut avançar aquesta tarda si demà donaran la seva confiança al president, Carles Puigdemont. La formació d'esquerres esperarà que sigui el president del grup, Lluís Rabell, qui anunciï el sentit del vot. Tot i així, Coscubiela ha valorat que "l'única novetat" del discurs de Puigdemont és que el president "hagi acceptat per primera vegada que hi ha un punt de trobada, que és el referèndum pactat". El portaveu de la coalició d'esquerres ha celebrat que el president "hagi recuperat el camí" de la majoria i ha recordat que fins ara aquesta opció havia estat durament criticada: "Menys bonica li van dir de tot: que si era una ingenuïtat, una pantalla passada...".

Coscubiela no ha volgut valorar la frase de Puigdemont quan ha dit que hi haurà "o referèndum, o referèndum"; és a dir, que si no s'aconsegueix organitzar-lo d'acord amb l'Estat se celebrarà de manera unilateral. El portaveu de CSQP s'ha limitat a dir que el president "ha repartit joc per totes bandes", ja que amb el seu discurs ha intentat satisfer tant la coalició d'esquerres com la CUP, i ha valorat que "el referèndum no pot ser un fi en si mateix. Només té sentit si té efectes jurídics i polítics; si no, serà el que sigui, però no serà un referèndum", ha dit.

Tot i valorar positivament l'anunci de Puigdemont d'intentar recuperar la consulta pactada, Coscubiela ha criticat durament que el president hagi demanat "un xec en blanc per als pressupostos" i ha assegurat que CSQP "no dóna xecs en blanc a ningú".

stats