Política 11/09/2020

Dos detinguts en una concentració ultra davant la seu de la Generalitat a Madrid

Unes 200 persones es concentren a Blanquerna per demanar l'absolució dels assaltants de la Diada de 2013

Ot Serra
2 min

MadridLa Policia Nacional ha detingut dues persones a la concentració ultra que ha tingut lloc davant la seu de la Generalitat a Madrid per demanar l'absolució dels 14 assaltants del Centre Cultural Blanquerna durant la Diada de 2013. Més de 200 persones han acudit a la mobilització convocada per la Falange, a la qual s'hi han adherit altres partits feixistes com Democracia Nacional, Alternativa Española, Alianza Nacional o el sindicat CNS, entre d'altres. Després de diverses sentències i recursos, el cas dels ultres de Blanquerna està resolt i, en principi, els condemnats haurien d'ingressar a presó. El Tribunal Constitucional va obligar el Suprem a revisar la sentència i la condemna final arriba als dos anys i nou mesos de pena de privació de llibertat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El desplegament policial ha incrementat després de produir-se una trifulca. Una persona s'ha acostat pel carrer Alcalá i ha intentat tirar aigua a qui en aquell moment estava proclamant un discurs. Ha estat ràpidament colpejat i tirat al terra per part de diversos ultres, fins que han actuat els agents per separar-los. Els convocants han portat el seu propi personal de seguretat, als quals la Policia Nacional ha hagut d'exigir que s'apartessin. També es volien prendre la justícia per la seva pròpia mà altres manifestants, bandera en mà, a qui la Policia Nacional ha hagut d'apartar amb no poca vehemència. "Ves cap allà, amb la bandera!", s'ha encarat un agent. Diversos efectius del cos s'han endut l'home que ha intentat boicotejar la concentració, que duia una samarreta amb el símbol de la Guàrdia Civil, i l'han emmanillat.

El moment de la detenció, per part de la Policia Nacional, d'un home que es manifestava davant la delegació del Govern a Madrid

Aquest ha estat el primer detingut. El segon ha estat un assistent a la concentració. "Només actuen contra els patriotes", s'ha queixat el president de la Falange, Norberto Pico, quan ha pres la paraula, en al·lusió a les condemnes dels assaltants de Blanquerna. Han intervingut alguns d'ells, com Pedro Chaparro, de Democracia Nacional, que també va ser sentenciat a un any de presó per amenaces al fotoperiodista Jordi Borràs en l'acte del 12 d'octubre de 2015 a Montjuïc. Un altre portaveu també s'ha queixat del suposat biaix de la justícia quan ha recordat el cas de Rodrigo Lanza, que tornarà a ser jutjat per un nou tribunal, que determinarà si va assassinar Víctor Laínez, un home que suposadament duia tirants amb la bandera d'Espanya.

El segon detingut a la concentració ultra davant la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid

En els discursos s'han escoltat clams a favor d'un aixecament com el de 1936 i insurreccions al carrer. "Haurem de tornar a sortir però sense tornar a casa", ha afirmat Jesús Muñoz, del sindicat Central Nacional Sindicalista. També Arriba España i presente!, quan s'ha recordat un "camarada" falangista mort. L'acte ha acabat amb l'himne d'Espanya i el braç alçat.

stats