Política 06/09/2017

Condemnada a 1.530 euros de multa la dona que va agredir Pere Navarro a la Catedral de Terrassa el 2014

L'acusada ha acceptat la rebaixa de pena de la fiscalia, que demanava 2 anys de presó i 3.600 euros

Acn
3 min
L'acusada d'agredir Pere Navarro, d'esquena, a la sala de vistes on s'ha fet el judici

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a pagar 1.530 euros de multa la dona que l'abril del 2014 va colpejar l'aleshores primer secretari del PSC, Pere Navarro, davant de la Catedral de Terrassa. La fiscalia demanava inicialment dos anys de presó i 3.600 euros de multa per a la dona, Montserrat P. C., per un delicte d'atemptat a l'autoritat, amb l'atenuant de reparació del dany, però aquest dimecres al matí les dues parts han acordat rebaixar la pena. L'acusada ha acceptat els fets i la pena i el tribunal ha dictat la sentència 'in voce'.

Pere Navarro surt de l'Audiència

Els fets van tenir lloc cap a les 12.45 h del diumenge 27 d'abril del 2014, quan l'acusada era a l'entrada de la Catedral, on també hi havia Pere Navarro, aleshores diputat al Parlament, i que havia sigut alcalde de la ciutat. Tots dos eren a punt d'entrar a la cerimònia de la primera comunió de diversos nens i Navarro anava sense escorta perquè era un acte privat.

La dona, de 65 anys i veïna d'Ullastrell, ben a prop de Terrassa, "amb l'ànim de menyscabar el principi d'autoritat", segons el fiscal, es va dirigir a Navarro, de qui coneixia la seva condició de polític, li va donar un cop a l'esquena mentre li deia "grandíssim fill de puta" i quan el dirigent socialista es va girar l'agressora li va donar un cop de puny a la cara, tot i que no li va causar lesions i Navarro no va necessitar assistència mèdica. La dona va entrar ràpidament a la Catedral.

Al cap d'uns dies dels fets, la dona va admetre parcialment els fets a la família i el seu gendre va comunicar els fets a la policia. Davant dels Mossos i acompanyada d'un advocat, va reconèixer que va empentar lleument Navarro per l'esquena, el va increpar i aquest li va respondre si s'havia "pres la pastilla". En tot moment va negar que colpegés o donés cap cop de puny a Navarro, tot i que sí que va reconèixer que quan va marxar del lloc dels fets el va insultar.

Navarro va atribuir l'agressió a la "crispació" que hi havia al carrer arran del procés independentista i de la consulta del 9-N, i va afirmar que "mai s'havia viscut un ambient d'aquestes característiques". Navarro i la seva presumpta agressora, sogra del regidor de CiU de Sant Cugat del Vallès Carles Brugarolas, es van sotmetre a un procés de mediació, en el qual com a forma de reparació la dona va redactar una carta de disculpes per a l'exlíder socialista. Per això Navarro no reclama cap indemnització.

La dona estava fitxada pels Mossos d'Esquadra perquè el 7 de juny del 2013 va tenir un incident similar amb un treballador d'una entitat bancària, sobre qui es va abalançar perquè el caixer automàtic estava tancat.

El judici d'aquest dimecres no s'ha arribat a celebrar perquè la fiscalia ha rebaixat la pena de presó de dos anys a un any, per l'atenuant de reparació del dany i de dilacions indegudes. Aquesta pena ha sigut substituïda per dos anys de multa a dos euros diaris. A més, la multa de 3.600 euros ha sigut substituïda per un mes i mig de multa a dos euros diaris. En total, doncs, sumen 1.530 euros, que la dona pagarà en tres terminis de 510 euros cadascun: el 12 de setembre, el 12 de novembre i el 12 de febrer.

stats