Política 12/09/2013

Els detinguts per l'assalt feixista de Madrid: només dos amb antecedents però tots coneguts per la policia

Estan vinculats a la ultradreta espanyola des de fa anys i un d'ells va ser condemnat a 14 anys de presó

Pedro águeda
1 min

MadridUn dels sis detinguts a Madrid per la Policia Nacional per l'atac feixista d'ahir a la seu de la Generalitat a Madrid és Íñigo Pérez de Herrasti, condemnat a 14 anys per tinença d'armes i explosius, amb els quals els investigadors van sospitar que pretenien atemptar contra familiars i gent propera dels processats en un judici relacionat amb ETA. Tot i això, aquesta hipòtesi no s'ha pogut demostrar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pérez de Herrasti, que ara té 56 anys, va ser detingut el 16 setembre del 2000 juntament amb tres dirigents del partit Alianza para la Unidad Nacional, que abans havia liderat Ricardo Sáenz de Ynestrillas. En aquell moment, els agents van trobar una pistola automàtica i dues semiautomàtiques al seu domicili i, en el seu cotxe, material per fabricar còctels Molotov.

Un altre dels detinguts és Pedro Chaparro Velacoracho, màxim dirigent de Joven Democracia Nacional i habitual de manifestacions i xerrades de contingut feixista. Velacoracho no té antecedents, com la resta de detinguts, a excepció de Víctor Diego Villalba, que en una ocasió va ser detingut per furt.

La resta de detinguts són Paula Mijares Casado, Javier Marcos Aroca i Santiago Cabezuela García. Encara que no tenen antecedents, fonts policials van assegurar a l'ARA que tots ells són coneguts per la Brigada Provincial d'Informació per la seva participació en actes de la ultradreta.

Entre els identificats per la policia també figura algun altre dirigent de petits partits ultradretans, com ara Manuel Andrino, màxim responsable de La Falange, un dels que puja a l'estrada on se celebrava l'acte de la llibreria Blanquerna amb motiu de la Diada. Les esmentades fonts no van descartar més detencions en les pròximes hores.

stats