Política 24/07/2018

Condemnen dos dels nois acusats de colpejar el cotxe de Montoro amb penes d'un any i de sis mesos

L’Audiència de Barcelona absol els altres set investigats pels fets que van passar a Vilanova el 2014

Ara
2 min
Els acusats entrant a l'Audiència de Barcelona aquest dilluns

BarcelonaL’Audiència de Barcelona ha condemnat dos dels nou acusats per atacar el cotxe amb el qual l'exministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la llavors líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, marxaven d'un míting a Vilanova i la Geltrú el 21 de maig del 2014. El tribunal ha dictat una pena d'un any de presó i de mig any per a l'altre, i probablement podran evitar entrar al centre penitenciari, si no tenen antecedents penals. Els altres set han quedat absolts, segons ha avançat TV3 i informa l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Audiència ha condemnat a un any el jove acusat d’intentar traspassar el cordó policial i de clavar una puntada de peu al vehicle on viatjava l’aleshores ministre Cristóbal Montoro, quan sortia d'un míting del PP al Teatre del Pòsit de Vilanova i la Geltrú el maig de 2014. També ha dictat una condemna de sis mesos de presó per al noi acusat de fer un cop al cotxe de Montoro amb un pal de bandera.

El tribunal, doncs, ha rebaixat les condemnes que reclamaven la Fiscalia i l'acusació particular, que eren de quatre anys de presó per al primer condemnat i de vuit anys per al segon. A més, la Fiscalia i l’acusació particular –exercida per un Policia Local de Vilanova- també reclamaven quatre anys de presó per a cinc dels acusats. Pel que fa als altres tres, la Fiscalia en demanava l’absolució però l’acusació particular sol·licitava onze mesos de presó i 3.000 euros de multa.

Segons les acusacions, durant el judici havia quedat demostrat que els joves havien actuat "organitzadament" per "atemorir" Montoro i Camacho. Els joves, en canvi, van afirmar que el cotxe s'havia llançat damunt seu i van dir que feien una protesta pacífica. També van negar que es tractés d'un atac premeditat i organitzat contra el vehicle oficial.

Els joves van negar haver intentat bloquejar la sortida del vehicle oficial després de l'acte. Van explicar que el cotxe del ministre va sortir a "gran velocitat" per un accés diferent del que havia fet servir per entrar, que era en una zona de vianants. Segons van dir, aquesta decisió de la comitiva va generar un "caos" que va augmentar per la "descoordinació" entre el servei d'escortes del ministre, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

stats