Política 20/12/2016

Conesa aclareix que treballarà "perquè el referèndum sigui una realitat"

La presidenta del consell nacional del PDECat lamenta la polèmica per les seves declaracions en què dubtava de la votació

Ara
2 min
Mercè Conesa a la trobada amb periodistes de Sant Cugat del Vallès

BarcelonaL'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta del consell nacional del PDECat, Mercè Conesa, ha volgut tancar la polèmica dels últims dies arran de les seves declaracions en les quals advertia que el referèndum d'independència potser no es podria fer si el xoc de legalitats amb l'estat espanyol aboqués a una situació de paràlisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la tradicional trobada de Nadal amb periodistes, Conesa ha reconegut, amb un to distés, que no va saber mesurar les paraules i ha reiterat el seu compromís amb la causa: "Sóc del referèndum i treballaré perquè sigui una realitat". L'alcaldessa ha acabat ironitzant sobre la polèmica, i parafrasejant Puigdemont ha assegurat que el referèndum es farà "indefectiblement". "És la paraula de moda", ha dit Conesa de manera irònica a l'hora de referir-se a les declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb les quals el cap de setmana defensava el referèndum de manera indefectible. La dirigent del PDECat lamenta la polèmica: "Aquesta vegada m'ha tocat a mi. N'aprendré i ho faré millor", ha dit irònicament.

Conesa també ha aprofitat per defensar el seu treball "insistent" en defensa de l'alliberament del país: "No tinc cap dubte que tenim un país de grans oportunitats i que pot desenvolupar-se com un estat independent. Tenim totes les possibilitats i capacitats", ha etzibat.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona insisteix que, tot i la polèmica, treballarà "des de totes les institucions" que presideix perquè el referèndum es faci.

Les estelades

En matèria sobiranista, Conesa també ha repassat la polèmica sorgida al municipi fa poques setmanes arran de la sentència que obligava l'Ajuntament a retirar l'estelada d'una plaça de la ciutat i la posterior reubicació en un altre indret per tal d'esquivar el requeriment judicial. La sentència ja ha estat recorreguda: "Hem de poder garantir la llibertat d'expressió".

"Ha de ser normal posar l'estelada sense cap tipus de problema, com ha passat amb el Barça", afegeix l'alcaldessa aprofitant l'acord recent entre el Futbol Club Barcelona i la UEFA per permetre l'exhibició d'estelades als estadis de futbol.

stats