Política 18/12/2014

El Congrés vota avui el permís perquè Duran pugui exercir d'advocat

El cap de files de CiU a Madrid ja havia sol·licitat l'alta al Col·legi d'Advocats de Barcelona per poder exercir

Ara / Agències
1 min

BarcelonaEl ple del Congrés vota aquest dijous la sol·licitud del cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, per poder exercir d'advocat. La sol·licitud forma part de l'últim informe aprovat per la Comissió de l'Estatut del Diputat, en què s'autoritza una vintena de parlamentaris a compatibilitzar l'escó amb altres activitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sol·licitud de Duran es cursa quan tot just queda un any de legislatura i després que el polític democristià hagi anat renunciant primer a la presidència de la delegació de la Generalitat a les comissions bilaterals amb el govern espanyol i més recentment a la secretaria General de CiU. Després, també, que Duran sol·licités poder exercir al Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Duran, de 62 anys i diputat del Congrés en sis legislatures, es manté com a líder d'Unió i amb les seves tasques parlamentàries de portaveu de CiU, que exerceix des del 2004, i de president de la Comissió d'Afers Exteriors. El fet que, quan falta menys d'un any per a les eleccions generals, Duran demani permís per exercir la seva professió d'advocat, que no havia exercit en els últims anys, s'interpreta com un pas més en una hipotètica renúncia a la reelecció com a cap de llista al Congrés el 2015.

stats