Política 11/09/2013

El ple del Congrés s'ajorna durant dues hores per unes goteres

Una part dels seients estan mullats per l'aigua que cau del sostre després de les obres d'aquest estiu. Inicialment el ple havia de començar a les 9, i després a les 10

Ara
1 min

MadridEl ple del Congrés dels Diputats, que havia d'haver començat a les 9 hores, no ho ha fet fins als voltants de les 11 a causa de les goteres a l'hemicicle provocades per la intensa pluja que cau aquest matí a Madrid. El motiu del retard han estat les inundacions que hi havia a la tribuna de premsa i en alguns escons de l'Esquerra Plural, i danys en el sistema elèctric. Inicialment el ple s'havia posposat fins a les 10 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quinze minuts després de l'hora en què estava previst que comencés la sessió, més d'una dotzena de parlamentaris no podien seure als seus escons, mullats, mentre alguns uixers intentaven recollir l'aigua que queia del sostre a doll amb galledes i tovalloles.

"Això no havia de passar i passa", els ha dit el president de la cambra, Jesús Posada, als diputats, als quals ha demanat "disculpes" abans d'anunciar que suspenia la sessió una hora.

Els representants polítics, entre ells el president Rajoy i els seus ministres, han abandonat l'hemicicle, alguns entre bromes.

Ja als passadissos, Posada ha explicat que les obres que han tingut lloc a la coberta de l'hemicicle aquest estiu "estan acabant-se, però encara no estan acabades", i ha demanat als tècnics que "revisin bé què ha passat i què podem fer per reparar-ho".

Preguntat per un possible simbolisme amb la situació política, Posada ha dit que no li "agraden els simbolismes", mentre als passadissos els parlamentaris cada vegada són més escèptics que es pugui reprendre la sessió.

stats