Política 14/04/2013

Navarro considera un "insult als catalans" els informes encarregats al Consell de Transició

El primer secretari del PSC, sobre els "atacs contra els símbols de Catalunya" que denuncia Mas: "No es pot confondre una investigació judicial amb un atac"

Acn
3 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, que aquest diumenge ha intervingut a l'Escola de Primavera del partit, ha assegurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "ha perdut el món de vista" després que ahir, en el Consell Nacional de CIU, va assegurar que atacar la figura de Jordi Pujol era també atacar Catalunya. En aquest sentit, Navarro ha assegurat que "no es pot confondre una investigació judicial amb un atac a Catalunya", i ha convidat CiU a "explicar per què tenen la seu embargada i on són els diners del Palau". Navarro també ha assegurat que els informes encarregats pel Govern al Consell de Transició Nacional per "imaginar" una Catalunya independent són un "insult als catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la intervenció a l'Escola de Primavera del PSC, Pere Navarro ha assegurat que és "una indignitat" que el president de la Generalitat, Artur Mas, digués ahir durant el Consell Nacional de CIU que l'expresident Jordi Pujol és un dels símbols de Catalunya, i que quan se l'ataca, també s'està atacant el país.

En aquest sentit, Navarro, que ha apuntat que Mas "ha perdut el món de vista", ha reblat que per a ell, símbols de Catalunya són els expresidents Josep Tarradellas, per liderar el primer Estatut amb un govern d'unitat amb el conjunt de forces polítiques, Pasqual Maragall, per liderar el segon Estatut de Catalunya, i José Montilla, per aconseguir el millor sistema de finançament de Catalunya de la seva història.

És per tot això que Navarro ha recordat a CiU i al seu president, Artur Mas, que "no es pot confondre una investigació judicial amb un atac a Catalunya", en referència als processos judicials que actualment afecten la família Pujol. Aquí, el líder socialista ha demanat a CiU que no "faci trampes parlant de símbols" i que expliqui perquè té la seu embargada, o on són els diners del Palau de la Música.

En referència a la família Pujol, concretament al fill petit de l'expresident, Navarro també ha demanat a la federació nacionalista explicacions "sobre els diners que sembla que han viatjat per tot el món i si han sortit d'algun espai públic". I és que pel líder del PSC, "tothom té dret a fer diners, però honradament i amb transparència", ha assegurat.

En aquest punt, Navarro ha assegurat que el PSC "no vol que s'aixequin símbols com abans s'aixecaven banderes" i ha reclamat "polítiques transparents" per lluitar contra la desafecció i acostar els ciutadans a la política.

En aquest sentit, Pere Navarro ha tornat a situar el PSC com l'única formació política capaç d'assolir aquests objectius fent polítiques d'esquerres per lluitar "contra la resignació". Un partit, ha afegit, que és referència de la "honestedat i la seriositat lluny de la frivolitat i la demagògia".

Defensa de la immersió lingüística

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, en referència a la immersió lingüística, ha assegurat que "donarà suport a les accions legals que iniciï el Govern" per garantir un "model d'èxit" com el català, en què els nois i les noies saben tant el català com el castellà al final del cicle escolar, i que garanteixen "una societat cohesionada. Aquí, Navarro també ha carregat contra els partits "que volen aprofitar aquestes qüestions per treure rèdit electoral".

Cercar alternatives als desnonaments

Navarro també ha donat suport a les expropiacions d'habitatges buits per part de la Junta d'Andalusia assegurant que molts "diuen que les coses no es fan així, però d'alguna manera s'han de fer" per pal·liar el sofriment de milers de famílies catalanes que d'un dia per l'altre s'han vist al carrer.

Així, Navarro ha proposat que els bancs col·laborin a Catalunya amb els ciutadans en procés de desnonament, i alhora ha reclamat a CIU i ERC que "s'impliquin en el problema", i al PP "que deixi de desprestigiar" la tramitació de la ILP per la dació en pagament impulsada per la PAH.

Consell de Transició Nacional

Per acabar, Pere Navarro ha tornat a qualificar "d'insult als ciutadans" que el Govern hagi encarregat un informe al Consell de Transició Nacional per "imaginar" com seria una Catalunya independent "quan els catalans encara no han decidit si la volen o no".

stats