Política 29/07/2015

El Consell Comarcal del Segrià aprova augmentar el sou de la seva presidenta en 5.000 euros anuals

L'oposició en ple ha votat en contra de la mesura, exceptuant ICV, que s'ha abstingut

Acn
1 min
Imatge del Ple del Consell Comarcal del Segrià celebrat aquest dimecres / ACN

LleidaL'equip de govern del Consell Comarcal del Segrià, format per CDC, UDC i PSC, ha aprovat en el ple extraordinari del cartipàs celebrat aquest dimecres augmentar en 5.000 euros el sou de la presidenta de la institució, Maria José Invernón. La convergent passarà a cobrar 61.000 euros anuals, un 8,8% més dels 56.073 euros que percebia l'anterior president comarcal, Pau Cabré. Així mateix, una de les vicepresidències tindrà una retribució gairebé igual que fins ara però amb una dedicació de tan sols el 75%, igual que la vicepresidència segona, que serà del 50%, segons ha denunciat l'oposició. La mesura ha tingut el rebuig d'ERC, CUP, PP, el Comú de Lleida i Ciutadans, mentre que ICV s'ha abstingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, una de les vicepresidències tindrà una retribució gairebé igual que fins ara però amb una dedicació de tan sols el 75%, fet que "els obre les portes a cobrar també d'altres institucions, igual que la vicepresidència segona, que serà del 50%", segons han denunciat des de l'agrupació d'electors de Comú de Lleida.

Així mateix, l'acord de CDC i PSC amb UDC "genera una tercera vicepresidència, amb un percentatge de dedicació encara per definir, que incrementa encara més les retribucions destinades a l'equip de govern". Altrament, s'ha aprovat la creació d'un conseller adjunt a Presidència que percebrà 22.575 euros malgrat que la dedicació no és del cent per cent i s'elimina la figura dels portaveus, segons han explicat des del Comú.

stats