Política 19/03/2013

Mas-Colell defensarà al CPFF que Catalunya és la comunitat que més esforç de reducció ha fet

Homs insisteix que la voluntat d'obrir el diàleg amb Madrid forma part del pacte entre CiU i ERC

Sara González
1 min

BarcelonaAmb voluntat de diàleg i de posar sobre la taula els arguments que defensen la tesi del Govern. Aquesta serà l'actitud amb la qual el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, anirà al consell de política fiscal i financera del proper dijous. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha subratllat que el 71% de l'esforç que s'ha fet en el conjunt de les administracions per reduir el deute i ajustar-se al compliment del dèficit l'han fet les comunitats autònomes i que, d'elles, "ui més ha contribuït ha estat Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així defensarà Mas-Colell que la flexibilització del dèficit repercuteixi en les comunitats autònomes argumentant que aquestes són precisament les que sustenten l'estat del benestar.

La voluntat de diàleg amb l'estat espanyol, que va ser el gran objectiu que es va fixar el Govern en la reunió de Pedralbes el dissabte, es farà ja evident aquest dijous al CPFF. Homs ha subratllat que aquest intent d'entesa està al full de ruta pactat entre CiU i ERC i amb el qual el Govern "s'hi sent còmode". El portaveu de l'executiu ha recorda que en l'acord amb els republicans ja es va establir que durant el 2013 es procurarien obrir vies de diàleg amb Madrid i que, per tant, cal "actuar en conseqüència".

Homs també ha valorat positivament la decisió de l'Assemblea Nacional Catalana de celebrar una cadena humana durant la propera Diada de l'Onze de Setembre. "Tot allò que serveixi per mantenir viva la reivindicació ho entenem com a positiu", ha dit Homs.

stats