Política 22/12/2015

El Govern insisteix les competències de Mas com a president de la Generalitat es mantindrien "intactes"

L'executiu manté que el projecte de BCN World, que segons l'entesa es paralitzarà, pot tenir "impacte positiu" al territori

Oriol March
2 min
La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, en roda de premsa / ACN

BarcelonaValoració positiva del Govern del preacord a què han arribat Junts pel Sí i la CUP per desbloquejar la legislatura i seguir endavant amb el procés sobiranista. "Hem de valorar positivament els treballs que s'han fet [durant les negociacions]. S'han buscat un seguit de mesures que permetin eixamplar la base social del procés sobiranista, que són totalment realitzables i amb seguretat jurídica", ha apuntat la vicepresidenta de l'executiu en funcions, Neus Munté. "El preacord conté el pla de xoc social, amb mesures immediates per resoldre coses més urgents, i també plantejaments sobre les estructures d'estat i els marcs legals necessaris per construir durant el període de transició", ha considerat, al mateix temps que insistia que els acords "han de seguir" en un futur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern espera que tot això serveixi per investir "com mes aviat millor" Artur Mas com a president de la Generalitat, tot i que no ha volgut determinar exactament quan hauria de ser aquesta investidura. En cas que l'assemblea de la CUP validi l'acord, caldria iniciar els tràmits parlamentaris, i veus negociadores assenyalen que es podria accelerar fins al punt que se celebri la setmana vinent. Preguntada sobre si el tarannà col·legiat del futur executiu devalua la presidència de la Generalitat, Munté ha volgut deixar clar que es mantenen "intactes" les seves competències.

La vicepresidenta en funcions no ha volgut "aventurar" què passarà a l'assemblea de la CUP, i ha volgut treure ferro a la paralització de BCN World. "El plantejament que es fa és la creació d'un grup de treball per continuar buscant el consens polític necessari per poder tirar endavant un projecte que des del Govern hem considerat que tenia o podia tenir impacte positiu sobre el territori en termes d'ocupació, de posicionament europeu i global. El que es fa és cercar que es posin sobre la taula possibles mancances del projecte amb la voluntat de buscar un acord que ja existeix a nivell territorial", ha insistit.

Eleccions espanyoles

En referència al resultat de les eleccions espanyoles de diumenge passat, en què Democràcia i Llibertat va assolir la meitat dels escons aconseguits per CiU l'any 2011, la vicepresidenta en funcions ha considerat que s'obre un "escenari complex" i ha apuntat que existeix una "escletxa" sobre el referèndum arran del bon resultat de Podem. "Continuem rotundament compromesos amb el 27-S i amb la construcció d'un estat sobirà", ha assenyalat Munté. "La possibilitat del referèndum és molt remota", ha apuntat.

Preguntada també sobre la possibilitat de fer costat a una hipotètica candidatura de Pedro Sánchez a la presidència del govern espanyol, ha apuntat que "no hi ha res més sobre la taula" que seguir avançant en el procés.

stats