DRET A DECIDIR
Política 05/10/2014

Unió acorda votar 'sí' a la primera pregunta del 9-N i donar llibertat de vot sobre la independència

Així ho ha aprovat per unanimitat el consell nacional democristià, reunit de forma extraordinària aquest diumenge

O. March / F. Casas
1 min

L'HOSPITALET DE LLOBREGATUnió ha acordat votar 'sí' a la primera pregunta de la consulta del 9-N i donar llibertat de vot a la segona, que qüestiona explícitament sobre la independència. Així ho ha votat el consell nacional democristià, que s'ha reunit de forma extraordinària aquest diumenge a l'Hospitalet de Llobregat. "Sí rotund i radical a superar l'estat de les autonomies", ha indicat el secretari general del partit, Ramon Espadaler, sobre la primera pregunta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A casa nostra hi ha diversitat de parers sobre la independència", ha reconegut Espadaler. "Hi ha qui defensa que la confederació només és assumible des del doble sí, i hi ha qui defensa que la confederació només és factible des d'una modificació de la Constitució, i hi ha qui pensa que només es pot solucionar tot amb la independència", ha assenyalat.

"Si tots plegats volem anar cap a la plena sobirania del nostre país, ho hem de fer sobre la base de la cohesió social", ha indicat Espadaler, acompanyat de Josep Maria Pelegrí, president del consell nacional del partit. La decisió s'ha pres per unanimitat en aquest òrgan i també al comitè de govern democristià, que s'ha reunit abans del consell nacional.

Respecte a les campanyes que defineixin posició sobre la segona part de la pregunta, Espadaler ha apuntat: "Com a partit no hi prendrem part". Convergència, soci d'Unió, es va unir aquesta setmana a la campanya 'Ara és l'hora' promoguda per ANC i Òmnium Cultural.

stats