JUSTÍCIA
Política 14/01/2011

Bozal insta a tancar el debat sobre el seu paper en el recurs contra la consulta independentista d'Arenys de Munt

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, en el seu primer acte públic des que va ocupar el càrrec ha demanat que es tanqui la polèmica que es va obrir quan es va conèixer que va ser l'advocada de l'Estat responsable de fer el recurs contra la consulta d'Arenys de Munt

Laia Espín
1 min
Pilar Fernández Bozal

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Bozal ha assegurat que va informar sobre més de 300 consultes a instàncies de la Delegació del Govern de Catalunya i ha demanat que no es comenti més el seu paper com a funcionària. En el seu recurs, la titular de Justícia va assegurar que les consultes posaven en perill “l'estabilitat política i social” d'Espanya i va comparar els municipis que hi donaven suport amb els bascos que simpatitzen amb terroristes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bozal ha fet aquestes declaracions després de reunir-se aquest matí amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Les dues han reconegut que tenen una molt bona relació i Bozal ha expressat que la seva primera aparició pública l'ha volgut fer amb De Gispert perquè és la segona autoritat de Catalunya i va ser una “excel·lent” consellera de Justícia.

La consellera Bozal ha explicat a la presidenta el seu full de ruta per a aquesta legislatura i ha destacat que durant els propers 4 anys vol aconseguir la transferència del personal al servei de l'adminsitració de Justícia, fer el llibre VI del Codi Civil i recuperar el valor del dret públic català. Bozal no ha aclarit si es recuperarà la figura del Consell de Justícia, que contempla l'Estatut i que va tombar el Tribunal Constitucional. La titular de Justícia ha dit que encara no ha estudiat si hi ha una manera per fer-ho que s'ajusti a l'ordenament jurídic. Tampoc ha desvelat si s'aturarà l'aplicació del llibre II del Codi Civil de la persona i la família, un extrem que en el programa electoral de CiU es contemplava.

Bozal també ha reclamat temps per estudiar la petició del Síndic de Greuges de posar més càmeres a les presons.

stats