Política 26/03/2015

Construïm aposta per la "via del pacte i la concòrdia" en el seu manifest fundacional

La plataforma impulsada per Duran explica a 'La Vanguardia' que valoren el paper d'Unió però que no es mouen impulsats per cap partit

Ara
1 min
Duran va clausurar les jornades Construïm sobre la refundació del centre només nou dies després que es creés el partit davant de notari.

BarcelonaConstruïm, la plataforma de debat polític i social impulsada pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet públic el seu manifest fundacional aquest dijous a 'La Vanguardia'. En el text asseguren que aposten per la "via del pacte i la concòrdia" per superar "l'actual debat de sords" entre Catalunya i Espanya, una situació que "desgasta i esgota".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la primera edició del rotatiu, s'indicava que la plataforma havia decidit "passar a l'acció i constituir-se com a partit polític". Amb tot, aquesta última part ha estat suprimida en la segona edició del text. Dins del manifest sí s'especifica que han registrat el domini "com a partit polític per evitar usos indeguts del nom". Asseguren, a més, que són partidaris de "dialogar i negociar sota el principi que qualsevol proposta que articuli el futur institucional de Catalunya ha d'estar sotmesa a consulta de la ciutadania catalana".

Entre els signants del manifest hi figuren Eduard Arruga, Antonio Duran-Sindreu, Jordi Giró, Jordi de Juan, Carlos Losada, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, César Molinas, Ignasi Parody, Alfred Pastor, Ignasi Rafel, Emili Serra Fortuny, Francesc Torralba Roselló i Ramon Xifré. Tots ells asseguren al manifest que valoren "els fonaments i l'experiència històrica d'Unió Democràtica de Catalunya" però asseguren que "no es mouen impulsats per aquesta força política ni per cap altra".

stats