Política01/10/2014

Montoro: "La independència produiria més crisi econòmica"

El ministre d'Hisenda admet que Catalunya és una de les comunitats autònomes que més creix

Ara

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, està convençut que una part del moviment sobiranista a Catalunya és degut a la crisi econòmica. Així ho ha explicat en una entrevista, aquest dimecres, a Onda Cero. Ha subratllat que el Govern de CiU va començar a impulsar el camí cap a l'estat propi el 2012, un horitzó que –segons ell– seria un "error" en termes econòmics.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La independència provocaria mes crisi econòmica, especialment a Catalunya, però també a Espanya i a Europa", ha afirmat. Tot i això, ha admès que "fins ara" l'ebullició política catalana no ha tingut una repercussió negativa en la recuperació, per exemple, en qüestions com la qualificació del deute. A més, ha reconegut que és una de les comunitats que més creix a l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

Ha lamentat que, a parer seu, el president de la Generalitat, Artur Mas, s'equivoqui de "prioritat" política, perquè creu que s'hauria de centrar només a sortir de la crisi. Diu que el Govern va optar per la via independentista en un moment en què les administracions havien d'assumir retallades de la despesa i hi havia problemes per finançar-se.