Política 14/10/2014

Sánchez-Camacho: "El procés independentista s'ha acabat"

La líder del PP català deixa entreveure que el govern espanyol no impugnarà aquesta consulta

Joan Rusiñol
2 min

MadridLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha sigut taxativa des de Madrid: "El procés independentista s'ha acabat". En una compareixença a la seu central dels populars, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de seguir "enganyant" als catalans i ha garantit que el 9 de novembre no hi haurà cap "consulta" real.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha afirmat, un procés participatiu com el que ha plantejat Mas només es pot equiparar a una "enquesta massiva" o un "simulacre" de referèndum sense garanties legals. "El senyor Mas vol confondre", ha dit. A parer seu, la proposta feta és una fugida endavant per intentar satisfer les bases de CiU i acontentar, ha dit, ERC. Creu que és el líder d'aquesta formació, Oriol Junqueras, qui marca els ritmes i que, si el cap de l'executiu no ha convocat encara eleccions anticipades, és precisament perquè no té el vist-i-plau dels republicans

Una "farsa" de consulta

Ha dit que analitzaran si és recurrible però ha deixat entendre que no es portarà als tribunals. "Ha guanyat la democràcia enfront del desafiament", ha insistit. Ha qualificat la proposta del 9-N de "farsa" i l'ha situat al nivell, pel que fa a les conseqüències pràctiques, a la consulta de la Diagonal a Barcelona o la consulta sobiranista d'Arenys.

Per tot plegat, ha instat el Govern català a obrir una nova etapa de "diàleg responsable i constructiu" amb la Moncloa a partir del 9 de novembre. Ha esquivat parlar de "vencedors i vençuts", en un procés que creu acabat, tot i que fonts del PP asseguren que políticament han guanyat perquè CiU s'ha desdit de fer una consulta en els termes del decret signat a finals de setembre.

Sánchez-Camacho avisat la Generalitat que, en política, "d'on no es torna mai és del ridícul".

stats