Política 23/01/2014

Homs, sobre l'actitud del govern espanyol: “Al final ens prohibiran fer enquestes"

El conseller de la Presidència diu a la Cadena SER que "pretendre que el poble català no sigui consultat és una missió impossible"

Ara
2 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, aquest dimecres al Parlament / EFE

BarcelonaEl conseller de Presidència, Francesc Homs, ha avisat aquest dijous que pretendre que el poble català no sigui consultat és "una missió impossible", perquè d'una manera o una altra es votarà des de la legalitat. El president Mas, ha dit Homs, no donaria suport a la convocatòria d'una consulta que pogués ser "suspesa" en ser considerada "il·legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Pretendre que no sigui consultat el poble català és una missió impossible, es votarà d'una manera o una altra. Amb eleccions anticipades o no anticipades, però de votar, es votarà, a Catalunya", ha afirmat Homs en una entrevista a la Cadena SER emmarcada en les noves accions del Govern per fer "pedagogia" sobre la consulta catalana a Espanya.

Davant les negatives del govern espanyol que els catalans puguin decidir el futur del país a les urnes, Homs ha lamentat que al final "ens prohibiran fer enquestes" i ha recordat que la consulta, que creu que es podrà convocar el 9 de novembre, no tindrà "vinculació jurídica" ni generarà una "situació jurídica" de manera immediata, sinó que servirà per conèixer la voluntat dels catalans i, a partir d'aquí, iniciar les negociacions per complir allò que expressin les urnes.

Homs ha remarcat que només hi haurà consulta si és legal, ja que si el procés "està suspès i recorregut", "seria il·legal" que Mas "signés el decret de convocatòria", però ha subratllat que existeixen marcs legals si hi ha voluntat política i ha recordat que el camí no acaba amb la previsible negativa del Congrés dels Diputats a transferir competències al Govern per convocar el referèndum.

Homs ha recordat que l'Estatut atorga competències al Govern per organitzar consultes i que el Parlament tramita una nova llei en aquesta matèria i, en cas que fos impugnada, encara quedaria l'opció d'unes eleccions de tipus plebiscitari.

stats