CONSULTA D'INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

257.645 persones (21,37%) participen a la consulta independentista de Barcelona

Aquest percentatge no inclou els menors de divuit anys ni els immigrants. Si se'ls tingués en compte, el percentatge seria del 18,14%.

Oriol March
2 min

BarcelonaUn 21,37% de barcelonins (257.645 persones) ha participat a la consulta independentista de Barcelona. Alfred Bosch, portaveu de Barcelona Decideix, ha considerat que aquestes xifres suposen un èxit "històric, sorprenent i insòlit". Bosch ha descrit la jornada com a "pacífica i solemne" i ha remarcat que es tracta d'un percentatge superior a la mitjana de les consultes independentistes que s'han anat fent des del 13 de setembre del 2009. "Mai, ni en el més remot dels nostres somnis, podíem haver imaginat un resultat així", ha afegit, visiblement emocionat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha considerat que aquells qui es pensaven que "Barcelona no pensa en una consulta com aquesta, estaven molt equivocats". Davant d'això, el portaveu de Barcelona Decideix considera que la capital catalana es tracta d'una ciutat "cosmopolita", i ha afirmat, en referència a les paraules de Mariano Rajoy ("La consulta no pega con Barcelona", va dir dimecres passat), ha manifestat que Barcelona sí que pega, i pega molt".

El percentatge de vots que ha explicat Bosch no inclou els menors de divuit anys ni els immigrants. Si se'ls tingués en compte, seria del 18,14%.

Un cop conegut el recompte, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra tallaran la Rambla per tal que, qui ho vulgui, celebri les dades en aquesta emblemàtica avinguda catalana.

A les vuit del vespre s'han tancat les 480 urnes distribuïdes entre 347 punts de Barcelona. La consulta sobre la independència de Catalunya a la capital del país ha arribat al final i ara només queda conèixer els resultats.

Es calcula que a dos quarts d'onze podrien saber-se els resultats de l'escrutini.

Entremig d'aquests actes, els partits polítics passaran pel faristol situat a les instal·lacions de la UGT, seu central de la jornada, per dir-hi la seva sobre les dades de participació.

stats