Política 01/09/2015

Convergència exigeix la compareixença dels ministres d'Interior i Justícia per la filtració dels escorcolls

També registra una bateria de preguntes al Congrés en què exigeix explicacions sobre els documents que, malgrat estar sota secret de sumari, han estat filtrats a la premsa i sobre l'"oportunitat política del registre"

Ara
1 min

BarcelonaContraatac de Convergència a tomb de la filtració als mitjans de comunicació dels escorcolls de la setmana passada a la seva seu i a la de la Fundació CatDem, i de documents filtrats malgrat que la investigació està sota secret de sumari. El grup de CDC al Congrés ha registrat aquest dimarts dues sol·licituds de compareixença dels ministres de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el de Justícia, Rafael Catalá, perquè donin explicacions sobre els escorcolls i la filtració als mitjans, que consideren que "demostra l'evident intenció" del govern espanyol de "multiplicar els impactes mediàtics", segons ha denunciat el diputat de CDC al Congrés Feliu Guillaumes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La també diputada de CDC Lourdes Ciuró ha demanat també què pensa fer el govern espanyol per garantir que aquests fets no es repeteixin des d'ara i fins al 27-S. Ciuró ha registrat una bateria de 16 preguntes al voltant d'aquest cas i la filtració de documents sota secret de sumari, que "no són pròpies d'un estat de dret". "Volem que el ministre doni la cara i expliqui com pensa garantir el dret constitucional a un judici just". Les preguntes fan referència tant al volum del dispositiu policial, que Convergència considera desproporcionat, com a l'avís abans del registre als mitjans de comunicació, a més de la filtració de documents sota secret de sumari i el decomís de material "no directament relacionat amb el cas".

stats