Política 19/02/2013

Jaume Camps reitera que va cobrar de Millet i Ferrovial “com a advocat”

L'exdiputat convergent declara davant el jutge del cas Palau i assegura que mai va cobrar cap comissió

Acn
3 min
Camps atén els periodistes en sortir del jutjat / ACN

BarcelonaL'exdiputat de CDC al Parlament Jaume Camps ha negat aquest dimarts davant el jutge del cas Palau que tingués cap relació amb suposats pagaments de Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música. Així, ha reiterat que tot el que va cobrar de Millet ho va fer com a advocat seu, i que les reunions que Millet tenia anotades entre ells dos i Pedro Buenaventura, de Ferrovial, eren perquè ell també era lletrat de Ferrovial i es reunien per tractar les disputes sobre les obres del Petit Palau. Camps està imputat en el cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camps ha arribat al jutjat de la Ciutat de la Justícia caminant amb dificultats, agafat del braç d'una familiar i al costat del seu advocat. En sortir, Camps ha reiterat als periodistes que la seva única vinculació amb Fèlix Millet era que havia estat el seu advocat des de finals dels anys 70 i el que cobrava d'ell eren honoraris professionals. A més, també era advocat de Ferrovial, i per això va assistir a diverses reunions entre Millet i Pedro Buenaventura, directiu de Ferrovial a Catalunya.

Segons l'exdiputat, Ferrovial i el Palau van tenir diverses disputes per les obres del Petit Palau. Els treballs anaven amb una mica de retard, però els pagaments també. Això va fer que Camps anés a les reunions de Millet i Buenaventura defensant Ferrovial, però aprofitant el tracte personal que tenia amb Millet per intentar arribar a acords, sempre segons l'exdiputat convergent.

"Impossible en diumenge"

Fonts jurídiques han explicat que Camps portava molt ben preparada la declaració, amb molta documentació i amb anotacions de la seva agenda personal i professional, que li han permès rebatre algunes acusacions. Buscant entre la seva documentació ha trobat, per exemple, que algunes de les reunions que se li atribueixen amb Millet eren en diumenge, cosa que ell ha considerat impossible, però d'altres coincidien amb plens del Parlament o d'altres organismes, cosa que li hauria impedit anar a la trobada. Tot i això, l'hora d'algunes de les reunions li haurien permès compatibilitzar les dues coses, segons fonts jurídiques. A més, ha admès que amb Millet s'hauria trobat més sovint del que constava a l'agenda del dirigent del Palau.

Durant l'interrogatori, la defensa de Buenaventura ha fet notar al jutge que algunes de les reunions per les quals es preguntava a l'imputat no existien. El jutge i el fiscal es basaven en el resum que l'exdirector executiu del Palau després de Montull, Joan Llinares, va fer de les anotacions a l'agenda de Millet. Però en algunes ocasions el resum barrejava reunions en diferents hores del dia com si hagués estat una sola trobada. Altres trobades han estat totalment desmentides per Camps; per exemple, ha negat haver-se trobat amb Carles Torrent, extresorer de la Fundació Trias Fargas, o amb Germà Gordó, Millet i Montull l'11 d'abril del 2005.

L'assessorament a Ferrovial

Sobre la seva vinculació amb Ferrovial, ha explicat que portava el seu assessorament jurídic en obres privades, mai públiques. Ha recordat que ell no tenia càrrecs executius dins del Govern ni capacitat de decisió sobre les adjudicacions públiques. Malgrat això, el fiscal li ha recordat que el seu nom surt anotat en papers trobats al Palau seguit de "pagament 105.000m. Ferrovial" i, just a sota, "autopista". També hi havia unes xifres escrites a màquina o ordinador: "105.000 euros =(17.470.530.000ptes)", "El 4% = 4.200.000 euros (698.821.000ptes)" i "FOC 1,5% = 1.575.000 euros (262.058.000ptes)".

El fiscal li ha recordat que Ferrovial va construir l'autopista C-16 entre Manresa i Terrassa, que és una concessió privada però que la constructora forma part de l'accionariat de la concessionària. De tot això, Camps se n'ha desmarcat totalment i ha assegurat que ell només cobrava per honoraris d'advocat i que mai va cobrar cap comissió.

stats