Política 08/02/2016

Coscubiela denuncia a Twitter amb una fotografia de la seva mare la falta de lliteres als hospitals

La publicació de la denúncia i la fotografia ha generat polèmica a la xarxa social. "Deixeu que la meva mare i jo decidim de quina manera fem valdre els nostre drets de ciutadania", ha respost el diputat de Catalunya Sí que es Pot

Ara
2 min

Barcelona"La mare, 87 anys, en passadís de l'hospital del Mar, esperant en la llitera de l'ambulància. Malauradament és freqüent". Aquest tuit el feia el diputat de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, aquest dilluns a la tarda, i l'acompanyava d'una fotografia en blanc i negre de la seva mare en una llitera esperant als passadissos del centre hospitalari. I s'ha desfermat la polèmica.

Al tuit original, encara n'han seguit dos més acompanyats de la mateixa fotografia en què Coscubiela afirma que pot "entendre que faltin llits", però que li "costa entendre que no hi hagi lliteres", per acabar deplorant que "hi ha maneres d'estalvi molt cares. Com que no hi ha lliteres, les ambulàncies i el seu personal estan bloquejats".

Resposta a la polèmica desfermada

El diputat ha defensat que malgrat que "l'esforç del personal sanitari per mantenir l'assistència és titànic", hi ha "moltes coses" que "no depenen d'ells", que "ho pateixen". La polèmica que ha generat la sèrie de tuits acompanyada de la fotografia en blanc i negre de la mare del diputat estirada en una llitera ha fet que el mateix Coscubiela hagi replicat: "Deixeu que la meva mare i jo decidim de quina manera fem valdre els nostre drets de ciutadania". I ha negat cap intent d'utilització política de la situació en fer notar que "no veureu en els tuits anteriors ni una sola referència política". "És només indignació de fill. I tinc tant de dret com qualsevol ciutadà", ha conclòs.

Es dóna el cas que l'hospital del Mar està gestionat pel Consorci Mar Parc, amb participació d'un 60% de la Generalitat i d'un 40% de l'Ajuntament de Barcelona, governat ara pels aliats barcelonins de Catalunya Sí que es Pot.

stats