Política 22/06/2017

JxSí diu que l'informe dels lletrats del Parlament arriba tard i Coscubiela hi veu "cinisme"

El portaveu de CSQP recorda que la coalició independentista va votar en contra de demanar-lo

Ara
1 min
El portaveu parlamentari de CSQP, Joan Coscubiela

BarcelonaLa reforma del reglament que proposen JxSí i la CUP per tramitar per la via d'urgència la llei de transitorietat segueix arrossegant polèmica, i encara més després que ahir els lletrats presentessin a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, un informe on alerten de la necessitat de garantir els drets de les "minories parlamentàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu adjunt de JxSí Roger Torrent es va mostrar ahir "sorprès" perquè considerava que l'informe dels experts jurídics del Parlament arribava "tard", i va lamentar que ja no es pogués incloure al dictamen de la comissió.

Declaracions que ha titllat de "cíniques" el portaveu parlamentari de CSQP, Joan Coscubiela, que ha recordat que, a proposta del seu grup, la mesa va votar si demanava o no l'informe dels lletrats, i la coalició independentista s'hi va oposar. "Ara se n'entenen les raons", ha expressat Coscubiela a través de Twitter, vist que les opinions dels experts discrepen del procediment que volen fer servir JxSí i la CUP per tirar endavant la llei de desconnexió.

Llibertats, entitat que agrupa juristes catalans contraris al procés independentista, ha exigit avui la "immediata" retirada del projecte de reforma del reglament del Parlament, en alertar de les seves "greus carències democràtiques" tant en el contingut com en la forma de la seva tramitació.

En un comunicat, el col·lectiu considera que l'informe dels lletrats "ratifica" els arguments que l'entitat ja va denunciar prèviament: "Els lletrats –diu– posen de manifest la necessitat d'un ampli consens entre els grups parlamentaris per la reforma del reglament, donada la seva transcendència, un consens que no existeix en l'actualitat perquè tots els grups de l'oposició s'hi han manifestat en contra".

stats