Política 15/07/2015

Coscubiela creu que l'elecció de Romeva evidencia que per a Mas "l'adversari" és la llista d'ICV-Podem

"Mas pretén justificar la seva política amb elements clarament discordants", diu el diputat al Congrés

Acn
2 min
El diputat d'ICV al Congrés Joan Coscubiela. ACN

MadridEl portaveu d'ICV a Madrid, Joan Coscubiela, ha reaccionat aquest dimecres des de Madrid al fet que l'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva encapçali la llista unitària independentista als comicis del 27-S. Segons Coscubiela, "Mas té dret a fer la seva llista amb la gent que vulgui", però per a ICV aquesta decisió fa evident que "Mas considera que l'adversari a batre en aquestes eleccions és la llista de confluència" del "sí que es pot". Ha evitat en tot moment criticar la decisió de Romeva: "Mas pot proposar-ho a qui vulgui, i les persones a qui se'ls proposa, decidir si volen ser-hi o no".

Amb tot, segons el portaveu d'ICV a Madrid, el fet que Mas "assenyali" la seva llista com els "adversaris" dóna a la seva formació "molta més força per defensar el dret a decidir en referèndum però fer-ho sense perdre de vista que la principal prioritat del proper període és la situació d'emergència social".

"No només defensarem el dret a decidir amb tanta convicció com ell [Mas], sinó que a més ho farem sense que a canvi suposi oblidar la situació d'emergència social de la ciutadania al nostre país, que és el que ell ha fet, justificar la seva política amb alguns elements discordants amb això", ha dit.

Preguntat sobre si s'esperava que Romeva formés part del projecte, ha evitat criticar l'exrepresentant d'ICV: "El que no m'esperava és que Mas fos capaç de deixar tants aliats i morts polítics al marge per salvar-se ell, i evidentment des d'aquesta perspectiva el que faci Mas per a l'elaboració de la seva llista és una cosa que l'afecta a ell i nosaltres no entrarem en aquestes qüestions personals", ha sentenciat.

La llista de confluència està "molt avançada"

El portaveu d'ICV també ha afirmat que la llista de confluència d'ICV amb Podem, EUiA i Procés Constituent està "molt avançada". "Espero que es pugui fer pública ben aviat, perquè existeix una forta coincidència amb un projecte polític alternatiu", ha dit.

Segons Coscubiela, en aquests moments a Catalunya "hi ha dues opcions, dos projectes de país": "Alguns volem situar l'emergència social dels catalans en primer lloc, sabem que per abordar-la cal poder avançar com a poble exercint el dret a decidir en referèndum, però això no pot ser a costa d'oblidar les polítiques socials i la necessària reforma democràtica".

stats