Política 19/09/2012

De Cospedal demana ajut al PSOE contra l'independentisme català i recorda que Espanya és "indissoluble"

La secretària general del PP torna a carregar contra "la deriva irresponsable" d'Artur Mas i crida els socialistes a superar "les digressions i ruptures" que els van distanciar durant la discussió de l'Estatut

Efe
2 min
María Dolores de Cospedal, en l'esmorzar informatiu organitzat per 'La Razón' / EFE

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha tornat a carregar aquest dimecres contra la "deriva irresponsable" del govern català per impulsar el debat independentista, i ha advertit que "el futur d'Espanya el decidim tots i el futur d'una part [d'Espanya] també, els que viuen a Catalunya i els que no hi viuen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un missatge que, ha subratllat Cospedal, "ha de quedar clar", i ha afirmat que "una gran majoria" dels ciutadans catalans volen ser també espanyols.

En la seva intervenció en un esmorzar organitzat pel diari 'La Razón', Cospedal ha lamentat que el govern d'Artur Mas reclami un pacte fiscal "amb amenaces i xantatges".

A més ha assenyalat que "no hi ha marge per fer canvis en el model de finançament" i ha advertit que Espanya "no està per obrir en canal" aquest model.

D'altra banda, Cospedal ha advertit que els dos grans partits, el PP i el PSOE, tenen la tasca comuna de "definir i deixar ben clar quin és el model d'Estat" que volen i és necessari el compromís de tots dos de fer guardar la Constitució "amb claredat i rotunditat".

Per això ha demanat acabar amb la "digressió i la ruptura" que, segons la seva opinió, es va produir entre els dos partits durant l'elaboració de l'Estatut català.

En la seva intervenció, la secretària general del PP ha assenyalat que "no és correcte" que cada vegada que s'acosta un procés electoral, que hi ha un problema "per tapar" o una dificultat econòmica per "amagar" es posi en qüestió el model d'Estat .

Cospedal, que ha esmentat l'article 2 de la Constitució, que parla de la "indissoluble unitat" d'Espanya, també ha apuntat que no s'entén que en aquest moment en què Espanya busca reforçar el seu paper a la UE i es defensa una Europa més forta algú vulgui "navegar sol".

I més tard, quan ha defensat la "grandesa de la política" i ha demanat "treballar tots junts al vaixell", ha advertit que "qui vulgui anar per lliure naufragarà".

stats