Política 17/06/2015

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin tanquen la venda de la casa de Pedralbes

El matrimoni, que resideix a Ginebra, s'ha desplaçat a la capital catalana per signar l'operació. Urdangarin ja ha comunicat al jutjat que ingressarà 2,3 milions d'euros per afrontar la fiança de responsabilitat civil que pesa sobre ell

Efe
2 min
La infanta Cristina, “disgustada” per la venda del palauet de Pedralbes

PalmaLa infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, han tancat aquest dimarts a la tarda la venda la seva casa de Barcelona, situada al barri de Pedralbes. El matrimoni, que resideix a Ginebra (Suïssa), s'ha desplaçat a la capital catalana per signar l'operació, tal com han indicat fonts de la consultoria immobiliària Coldwell Banker, que s'ha encarregat de la recerca del comprador. Segons 'La Vanguardia', el matrimoni ha venut la propietat per 6,9 milions d'euros, 10 anys després d'haver-la adquirit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La infanta i el seu marit han pogut completar l'operació després que el jutge del cas Nóos, José Castro, ordenés la setmana passada la cancel·lació de l'embargament que pesava sobre l'habitatge. Urdangarin va sol·licitar el 27 de gener al jutge Castro que alcés l'embargament que pesava sobre el xalet davant la possibilitat de vendre'l per 6,9 milions d'euros. El marit de la germana del rei va exposar el compromís de destinar 713.988 euros al compte del jutjat de Castro per la responsabilitat civil fixada pel jutge per a ell, i 967.693 de la infanta, així com vehicular altres quantitats per saldar un crèdit i el pagament d'impostos. Castro va acceptar el preu de venda, però va rebutjar que es destinessin 437.215 euros a cancel·lar un préstec i gairebé 254.000 euros a liquidar un deute amb l'Agència Tributària corresponent a l'IRPF del 2009 d'Urdangarin.

Un dia després de signar la venda, Urdangarin ha comunicat aquest dimecres al jutge del cas Nóos, José Castro, que, després de la transacció ingressarà al compte del jutjat els diners compromesos i autoritzats pel magistrat, que sumen finalment 2,3 milions, per afrontar la fiança de responsabilitat civil que pesa sobre ell. En un escrit registrat aquest matí al jutjat, la defensa d'Urdangarin informa que s'ha executat l'operació de venda de l'habitatge i anuncia que ingressarà la quantitat acordada. El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha informat que el jutge Castro donarà trasllat a les parts de l'escrit i l'incorporarà a la peça de responsabilitat civil d'Urdangarin en el cas Nóos.

stats