Política 23/05/2018

Crítiques dels alcaldes a la petició de Millo de mantenir els espais públics "neutrals"

L'AMI diu que respectarà "la llibertat d'expressió" i el PSC avisa que "no retirarà llacets"

Acn
1 min
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDesprés de la petició d'Enric Millo de mantenir els espais públics "neutrals" –arran de les agressions a Canet de Mar per les creus grogues per demanar la llibertat dels presos–, diversos alcaldes s'hi han oposat frontalment. Així, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha respost que els municipis ja saben com gestionar el seu espai públic "des de la convivència i respectant la llibertat d'expressió, com s'ha fet sempre i sense fomentar la confrontació enlloc", ha dit el president de l'AMI, Josep Maria Cervera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A partir d'aquí, Cervera ha recordat al delegat del govern espanyol, que fa referència a l'article 103 per "obligar" les administracions a mantenir la "neutralitat", que, si es pren de referència el 155, només limita la Generalitat, i que en queden exemptes les administracions locals. En el marc d'una executiva de l'AMI reunida aquest dimecres a Riudoms, també s'ha posat de manifest que el municipalisme és un "objectiu" perseguit per l'estat espanyol, que pretén arribar a les pròximes eleccions amb la primera línia del sobiranisme municipalista inhabilitat. És per això que l'AMI ja prepara una estratègia de defensa dels electes.

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat aquest dimecres que no es dedicarà a retirar símbols reivindicatius al carrer, siguin del caire que siguin. "Penso retirar aquells símbols, siguin de l'àmbit que siguin, que estiguin tapant un semàfor, una senyalització de trànsit o un servei, però no em penso dedicar a retirar llacets ni altres coses", ha assegurat Ballesteros, que ha dit que sempre ha respectat la llibertat d'expressió. "El millor que es pot fer és no generar problemes on no n'hi ha", ha conclòs.

stats