Política 07/05/2019

La croada d’Àragorn (i Viggo Mortensen) contra Vox

L'actor carrega contra la ultradreta a 'El País' arran de la campanya de Vox que utilitza el personatge d''El Senyor dels Anells'

Ara
1 min

Barcelona"Que comenci la batalla". És el lema de la campanya de Vox que utilitza Àragorn per cridar a votar en defensa de la unitat d'Espanya, però ara el guerrer se li gira en contra. L’actor Viggo Mortensen, que interpreta el personatge a 'El Senyor dels Anells', ha desenfundat l’espasa. En un article a 'El País', ha acusat el partit "antiimmigrant, antifeminista i islamòfob” de "poca destresa" per haver-se apropiat d'un personatge que és "un estadista poliglota que advoca pel coneixement i la inclusió de diverses races, costums i llengües de la Terra Mitjana”. També per fer servir la seva imatge com a actor, ja que ell es considera "una persona interessada en la riquesa cultural". “S’ha de ser ignorant”, assegura, per pensar que “utilitzar Àragorn per a una campanya d’un partit xenòfob és una bona idea”.

Mortensen, parella d’Ariadna Gil i molt vinculat a Catalunya, es riuria de la matusseria de Vox si no hagués tret 24 escons al Congrés, escriu. Contra això, fa una crida a "estar atents" i "ser proactius", precisament com el personatge de J.R.R. Tolkien portat al cinema per Peter Jackson.

stats