Política 27/05/2021

Cs convoca una manifestació contra els indults davant la Delegació del govern espanyol

Carrizosa crida a la mobilització del constitucionalisme el pròxim 11 de juny

2 min
Carlos Carrizosa al Parlament aquest matí

BarcelonaLa possibilitat que el govern de Pedro Sánchez acabi concedint els indults als presos polítics ha provocat una onada de crítiques de l'oposició, fins al punt que Ciutadans ha recuperat el seu to més dur contra els socialistes. La formació taronja ha convocat una concentració el pròxim 11 de juny davant Delegació del govern espanyol a Barcelona i ha cridat la resta de partits constitucionalistes a mobilitzar-se contra la mesura de gràcia.

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha tornat a parlar de "cop gravíssim a la democràcia" en referència a l'1-O, i ha recordat a Pedro Sánchez que quan es va produir Cs era el principal partit de l'oposició. "Catalunya va patir les conseqüències d'aquell cop", ha dit en declaracions al Parlament. El dirigent taronja ha aplaudit l'informe del Tribunal Suprem, que ahir es va posicionar contra l'indult als presos polítics, als quals ha definit com a "privilegiats polítics amb un tracte vip a la presó" que "quedarien en llibertat per ser socis del president d'un govern que sostenen".

A més, ha carregat contra el líder del PSC, Salvador Illa, i ha recordat un dels seus mantres de campanya: la necessitat d'un "retrobament" entre els catalans. "En què afavoreix el retrobament indultar els que van calcinar els drets dels catalans i a més no se'n penedeixen?", ha dit. Amb tot, Cs espera que tant el PSC com el PP i Vox se sumin a la manifestació que han convocat.

Porten el debat sobre els indults al Parlament

En paral·lel, Carrizosa ha anunciat que portarà el debat sobre els indults al Parlament a través d'una proposta de resolució que insta la cambra a desmarcar-se de "l'intent d'indult" de Sánchez. Si aquesta concessió finalment es produeix, ha dit, ho considerarà "la traïció definitiva al constitucionalisme" a Catalunya.

La iniciativa de Carrizosa arriba després que la líder del partit a l'Estat, Inés Arrimadas, avancés que Cs promouria iniciatives "a favor de complir la llei i defensar Espanya" a tots els ajuntaments i Parlaments autonòmics. En paral·lel, Cs ha demanat avui en una carta dirigida a la Comissió Europea que es posicioni sobre la qüestió.

stats