Política30/03/2017

C's prefereix que segueixi governant el president imputat a Múrcia abans que governi el PSOE sense passar per les urnes

Rivera admet que votaran que no a la moció de censura si no va acompanyada d'una data per als comicis

Dani Sánchez Ugart

MadridCiutadans optaria per mantenir al càrrec Pedro Antonio Sánchez, el president imputat per corrupció a Múrcia, abans que votar a favor de la moció de censura proposada per PSOE i Podem si els socialistes no es comprometen a posar data a les eleccions després de la moció. Així ho ha admès el líder del partit taronja, que fins ara es limitava a dir que volien anar a eleccions però no havia dit clarament què farien en l'escenari que el PSOE no s'avingués als comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si el PSOE de Múrcia no es compromet a convocar eleccions en una data determinada no podem donar suport a la moció", ha afirmat Rivera, en la mateixa roda de premsa en què ha anunciat el suport del seu partit als pressupostos espanyols del 2017.

Cargando
No hay anuncios

Així, finalment, Ciutadans estaria disposat a claudicar i incomplir el seu propi pacte d'investidura amb Sánchez abans que fer president el socialista Rafael González Tovar, que de moment es resisteix a comprometre's a convocar eleccions. Els líders murcians del PSOE i Ciutadans tenen prevista una reunió avui a Cartagena, en la qual el partit taronja aspira a convèncer els socialistes que canviïn de postura, segons ha explicat Rivera.

La moció de censura serà els dies 5 i 6 d'abril i si C's acaba votant-hi en contra decaurà i Sánchez continuarà al capdavant de l'executiu murcià.