POLÍTICA
Política 22/10/2013

C's atribueix el cas de Tribuna Cívica a la inexperiència

El portaveu de la formació, Jordi Cañas, admet que el partit "no va obrar de forma adequada". Diu que no van entregar els comptes a la Sindicatura perquè no els ho van demanar

M. Colomer / ò. Gelis
1 min

Barcelona"Quan no es fan les coses adequadament, s'han de rectificar. No hi ha res a ocultar". Així ha respost el portaveu de C's, Jordi Cañas, després que la formació hagi acabat entregant a la Sindicatura de Comptes la documentació de Tribuna Cívica, que no havia presentat abans perquè la tenien registrada a Madrid. Cañas ha atribuït a un error d'"aprenent" que no hagin presentat des del 2009 fins al 2012 els comptes tampoc al Tribunal de Comptes espanyol, motiu pel qual Hisenda tramita una sanció.

"Cal confiar més en la inexperiència que en la maldat", ha demanat Cañas, que ha assegurat que no havien presentat els comptes a la Sindicatura perquè no els ho van demanar. "Si ens ho haguessin demanat, els hi hauríem lliurat", ha afirmat, si bé també ha continuat: "No tenen legitimitat per demanar-los", perquè la Fundació està inscrita a Madrid, no a Catalunya. En aquest sentit, ha "lamentat" que el Síndic de Comptes afirmés que C's havia "negat" la informació sobre Tribuna Cívica, quan "no els l'havien demanat".

La Fundació, a Barcelona

A més, ha considerat que "no cal donar explicacions" sobre el canvi de domicili, ara fa un any, de Madrid a Barcelona, que el partit ha ocultat els últims dies, com ha publicat l'ARA. Ha argumentat el canvi de domicili dient que la crisi també ha passat factura a C's i no es podia permetre mantenir la seu de Madrid, malgrat la seva vocació estatal.

stats