POLÍTICA
Política 22/10/2013

C's atribueix el cas de Tribuna Cívica a la inexperiència

El portaveu de la formació, Jordi Cañas, admet que el partit "no va obrar de forma adequada". Diu que no van entregar els comptes a la Sindicatura perquè no els ho van demanar

M. Colomer / ò. Gelis
1 min

Barcelona"Quan no es fan les coses adequadament, s'han de rectificar. No hi ha res a ocultar". Així ha respost el portaveu de C's, Jordi Cañas, després que la formació hagi acabat entregant a la Sindicatura de Comptes la documentació de Tribuna Cívica, que no havia presentat abans perquè la tenien registrada a Madrid. Cañas ha atribuït a un error d'"aprenent" que no hagin presentat des del 2009 fins al 2012 els comptes tampoc al Tribunal de Comptes espanyol, motiu pel qual Hisenda tramita una sanció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal confiar més en la inexperiència que en la maldat", ha demanat Cañas, que ha assegurat que no havien presentat els comptes a la Sindicatura perquè no els ho van demanar. "Si ens ho haguessin demanat, els hi hauríem lliurat", ha afirmat, si bé també ha continuat: "No tenen legitimitat per demanar-los", perquè la Fundació està inscrita a Madrid, no a Catalunya. En aquest sentit, ha "lamentat" que el Síndic de Comptes afirmés que C's havia "negat" la informació sobre Tribuna Cívica, quan "no els l'havien demanat".

La Fundació, a Barcelona

A més, ha considerat que "no cal donar explicacions" sobre el canvi de domicili, ara fa un any, de Madrid a Barcelona, que el partit ha ocultat els últims dies, com ha publicat l'ARA. Ha argumentat el canvi de domicili dient que la crisi també ha passat factura a C's i no es podia permetre mantenir la seu de Madrid, malgrat la seva vocació estatal.

stats