11 DE SETEMBRE
Política 20/08/2012

La CUP es desmarca de la manifestació de l'ANC de la Diada

La formació de l'esquerra independentista "es nega a contraposar les convocatòries" i deixa via lliure als afiliats per participar a la marxa unitària tot i no convocar-hi

Ara
2 min
Manifestació independentista amb presència de la CUP

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) convocarà aquest 11 de setembre com cada any a les manifestacions de l'esquerra independentista, però no ho farà en la de l'Assemblea Nacional Catalana, segons un comunicat emès aquest dilluns. Així pretén convertir la Diada en "una gran mobilització en defensa de la independència, la construcció nacional dels Països Catalans i la lluita per la justícia i i igualtat social", però tot i això "es nega a contraposar les convocatòries de l'esquerra independentista amb la de l'ANC". "La nostra militància i les nostres assemblees locals participen en l'organització de totes les manifestacions", assegura el comunicat, perquè "cap partit ni cap dirigent polític que defensi el pacte fiscal manipulin el contingut rupturista d'aquestes manifestacions". La CUP ja es va desmarcar del pacte fiscal fa unes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, la formació política no convocarà a la manifestació unitària de l'ANC –tot i que sí es plantegen participar-hi d'alguna manera– i subratlla que "la conjuntura actual de crisi econòmica, social i institucional requereix posicionaments clars no només en relació amb l'eix nacional, sinó també amb l'eix social". Alguns afiliats i dirigents de la CUP han criticat a les xarxes socials la falta de reivindicacions socials de l'ANC, així com que no sigui un moviment actiu a tots els Països Catalans –malgrat l'acte de diumenge en què van reivindicar la unitat política amb la Catalunya Nord–. D'aquesta manera, el comunicat de la formació aposta per construir un marc que entengui "la construcció nacional dels Països Catalans com un element imprescindible del procés independentista".

El fet que no es qüestioni la Unió Europea també distancia l'ANC de la CUP –el lema de la manifestació unitària és "Catalunya, nou estat d'Europa"–. La formació de l'esquerra independentista defensa que "el model polític i econòmic neoliberal de la Unió Europea és el que ens ha conduït a la crisi" i, recordant les intervencions a Grècia, Itàlia i l'estat espanyol, afirma que la UE "també és enemiga de la sobirania dels pobles".

stats