Política 14/05/2019

La CUP anuncia que votarà en contra de la designació d'Iceta com a senador

Insta ERC i JxCat a “no convertir els vots del moviment independentista en còmplices del tancament per dalt del règim del 78"

Ara
2 min
La CUP anuncia que votarà en contra de la designació d'Iceta com a senador

La CUP ha anunciat avui que votarà en contra a la designació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador autonòmic pel "context d’excepcionalitat democràtica" que viu el Principat, "marcat per la repressió i per una constant vulneració de drets socials, civils i polítics fonamentals".“Recordem que va ser el Senat qui va aprovar l’aplicació de l’article 155 per a Catalunya, i que el PSOE en aquell moment també hi va votar a favor”, ha subratllat el diputat Vidal Aragonés en una intervenció des del faristol del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la CUP també ha reiterat que s’està produint una "regeneració del règim del 78" fruit dels resultats del 28-A, i que la designació d'Iceta com a senador per part del Parlament "n’és una nova evidència". Per aquest motiu, els anticapitalistes alerten de l’entrada del país en “una fase pactista que podria col·locar les forces independentistes i d’esquerres en la defensa de reivindicacions de mínims que fins i tot podria comportar renúncies de drets socials, civils i polítics”.

En aquest sentit, es pregunten quina serà la postura d’ERC i JxCat al ple i, sobretot, què obtindran a canvi d’una possible abstenció. Així, Aragonés ha reclamat a ERC i JxCAT que "no converteixin els vots del moviment independentista en còmplices del tancament per dalt del règim del 78 a canvi de càrrecs al Congrés”.

Finalment, el diputat ha afirmat que la resolució democràtica del conflicte polític a Catalunya "ha de passar necessàriament pel Parlament i no per unes institucions amb parets de vidre que no pretenen reconèixer ni el dret a l’autodeterminació ni legislar a favor d’una vida digna per a la majoria, com és el Senat".

stats