Política 29/05/2018

La CUP denunciarà les amenaces de mort que ha rebut el regidor de Canet després de l'atac ultradretà a la platja

Un militant de la Forja del municipi maresmenc també es querellarà pels mateixos motius

Xavi Tedó
2 min
La CUP denuncia les amenaces de mort que ha rebut el regidor de Canet de membres de l'ultradreta

BarcelonaLa CUP i la Forja, organització juvenil de l'esquerra independentista, han decidit posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra les amenaces de mort que el regidor de la formació a Canet de Mar, Marc Jiménez, i el militant de la Forja, Biel López, han rebut els últims dies per part de membres de l'ultradreta després que el 21 de maig passat persones vinculades als GDR agredissin gent del CDR d'aquest poble del Maresme mentre feien un acte de protesta pacífic a la platja per demanar l’alliberament dels presos polítics. Jiménez i dues persones més del poble van ser agredides pel grepuscle feixista quan els recriminaven que retiressin les creus grogues de la platja.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una agressió que va provocar una multitudinària concentració de rebuig el mateix dia i que tots els grups municipals (també els dos regidors del PP) consensuessin una moció per condemnar l'atac i emprendre accions legals. En un comunicat, les dues organitzacions consideren que l'atac feixista de Canet "no es tracta d'un fet aïllat" i recorden que "són múltiples els atacs que estem patint al Maresme aquests últims mesos", com ara l'intent d'atropellar una persona del CDR Vilassar de Mar per part de membres dels col·lectius que es dediquen a arrencar llaços de la via pública. "Mentre uns toleren la presència de l'ultradreta, nosaltres tenim clar que no els volem als nostres carrers", sentencien en l'escrit.

Abans de presentar la denúncia a la comissaria dels Mossos de les Corts, les dues persones denunciants, juntament amb un representant d'Alerta Solidària, oferiran una roda de premsa a les 9 del matí per donar a conèixer les amenaces que han rebut. Aquesta denúncia se sumarà a la ja interposada la setmana passada pels ferits a causa de l’atac a la platja. L'objectiu és que la fiscalia de delictes d'odi actuï, perquè entenen que "es tracta d'un grup organitzat que, de manera reiterada, pretén intimidar i atemorir les independentistes" mentre veuen "com s'empara i se sosté el feixisme per les pròpies institucions per utilitzar-lo com una eina més de coerció, i imposar un retrocés dels drets i la llibertat personal i col·lectiva".

De fet, ahir mateix la policia espanyola va detenir un jove de 21 anys de Premià de Dalt per uns tuits contra la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, i el diputats de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, just el mateix dia que un noi d'Igualada compareixia davant del jutge per una piulada contra la policia de Madrid arran del cas de la mort d'un senegalès al barri de Lavapiés.

stats